Za Fince je v Helsinkih na umetni travi dva gola dosegel napadalec Norwicha Teemu Pukki, tretjega je dodal Jasse Touminen.

Finska bo kvalifikacije končala na drugem mestu, že pred predzadnjim krogom si je prvo zagotovila Italija, ki pa s tem ni izgubila motiva, saj je bila uspešna tudi na gostovanju v BiH in je še naprej stoodstotna. Domačo reprezentanco je z goli Francesca Acerbija, Lorenza Insignea in Andree Belottija premagala s 3:0.

Pred predzadnjim krogom je imela teoretične možnosti za uvrstitev na prvenstvo tudi Armenija, za ohranitev le teh je potrebovala spodrsljaj Finske in domačo zmago proti Grčiji. A zgodilo se ni ne eno ne drugo, Grki so namreč v Erevanu z golom Dimitriosa Limniosa zabeležili šele svojo tretjo zmago v kvalifikacijah. Z njo so se prebili na tretje mesto v skupini.

Na prvenstvo se je krog pred koncem že uvrstila tudi Švedska. V neposrednem obračunu za drugo mesto v skupini F je v gosteh ugnala Romunijo. Oba gola je dosegla v prvem delu, strelca sta bila Marcus Berg in Robin Quaison.

Švedi imajo zdaj nedosegljive štiri točke prednosti pred Romunijo, s katero se je po točkah izenačila Norveška, ki je s 4:0 premagala Ferske otoke. Dva gola za Norvežane je dosegel Alexander Soerloth, oba je dosegel v drugem polčasu, pred njim sta bila natančna še Tore Reginiussen in Iver Fossum.

Prepričljivo vodilna Španija je po pričakovanju napolnila mrežo Malte, čeprav ni igrala z najboljšimi nogometaši. Vseh sedem strelcev je bilo različnih, svoj prvi gol za člansko reprezentanco je v svojem debiju prispeval igralec zagrebškega Dinama Dani Olmo.

Nastopu na prvenstvu se je približala še ena skandinavska reprezentanca, Danska. S 5:0, dva gola je prispeval Robert Skov, je ugnala Gibraltar in se prebila na prvo mesto skupine D. Za izpolnitev cilja bo morala v zadnjem krogu na gostovanju na Irskem osvojiti vsaj točko.

Bližje prvenstvu je iz te skupine Švica, ki se je tokrat mučila z Gruzijo, a z golom Cedrica Ittena v 77. minuti vendarle osvojila tri točke, s katerimi je na lestvici prehitela Irsko. V zadnjem krogu bo gostila Gibraltar, tako da se zdi, da bo svojo nalogo v kvalifikacijah uspešno opravila.