Dva kroga pred koncem jesenskega dela druge slovenske nogometne lige bo v ospredju primorski derbi med nekdanjima državnima prvakoma Koprom in Gorico. Tradicionalna tekmeca se bosta na stadionu Bonifika v neposrednem televizijskem prenosu pomerila danes ob 15. uri. Vodilna kandidata za preboj v prvo ligo sta se srečala že na začetku sezone, ko je Koper v hudi vročini slavil z 2:1. Gorica je domačo tekmo zaradi prenove športnega parka tedaj odigrala v Ajdovščini.

Koper drvi proti neposredni uvrstitvi v prvo ligo in ima na prvem mestu že pet točk naskoka pred drugouvrščenimi Goričani. Na Bonifiki bo izzival novo zmago, s katero bi se zelo približal končnemu cilju, medtem ko bi zmaga Gorice povsem odprla boj za prvo mesto. Koprčani so v izjemni formi, saj so na zadnjih treh tekmah zabili petnajst golov in vedno ohranili nedotaknjeno mrežo. Nogometaši z Obale imajo velik motiv, da se ekspresno vrnejo med prvoligaše, potem ko jih je nogometna zveza zaradi finančnih težav pahnila med četrtoligaše. Koper ima močnega aduta tudi na klopi, kjer moštvu poveljuje Miran Srebrnič, ki do obisti pozna goriški kolektiv.

Lanski prvoligaš na Bonifiko prihaja s skromno popotnico zmage, remija in dveh porazov z zadnjih štirih obračunov. Goričani se bodo pomerili proti najboljši obrambi lige, ki je doslej prejela samo deset zadetkov. Za primerjavo – Gorica je iz svoje mreže doslej pobrala dvakrat več žog. Tekmo bo sodil ljubljanski sodnik Mitja Žganec, moštvi pa bosta nastopili v polnih postavah, saj nihče od nogometašev ni kaznovan zaradi kartonov.

Druga slovenska liga, danes ob 11.30: Dob – Krka, ob 13.30: Drava – Brda, Dravograd – Nafta, Radomlje – Rogaška, Krško – Fužinar, Bilje – Dekani, ob 15. uri: Koper – Gorica, jutri ob 13.30: Beltinci – Brežice Terme Čatež.