Letošnji zaključni masters v Londonu je zanimiv kot že dolgo ne. Izjemni srečanji smo videli predvsem v drugem krogu, ko je proti Đokoviću nekoliko presenetljivo slavil Thiem, v drugi skupini pa se je po porazu proti Alexandru Zverevu nato iz povsem izgubljenega položaja proti Daniilu Medvedjevu izvil Nadal. Španec v primeru poraza ne bi napredoval iz skupine. Obe tekmi sta trajali nekaj manj kot tri ure in postavili dramatičen temelj za četrtkovi in petkovi srečanji.

Ker sta Federer in Đoković v današnji obračun vstopila vsak s po eno zmago in porazom proti Thiemu, je bil to nekakšen četrfinale njune skupine, saj je seveda le zmaga pomenila napredovanje. Švicar je hitro našel svoj ritem serviranja, za nameček pa je nato v tretji igri Srbu uspel odvzeti servis. Pri svojem začetnem udarcu kasneje ni popuščal in niz gladko pripeljal do končnih 6:4.

V drugi skupini bo jutri napeto

Podobno zgodbo smo videli tudi v nadaljevanju. Srbski as je bil sicer na začetni udarec nasprotnika bolj nevaren, a mu vedarle ni uspelo priti do prednosti, na drugi stani pa je bil neizprosen Švicar, ki je v drugem delu izkoristil dve žogici za odvzem servisa. 38-letni Baselčan je tako z odličnim serviranjem, Đokoviću je ponudil zgolj eno samcato break priložnost, zmagal po vsega 74 minutah igre. To je bil sicer 49. medsebojni obračun trenutnega drugega in tretjega igralca sveta, do 23. zmage pa je kot rečeno suvereno prišel Federer. S tem se je uvrstil v polfinale Londona, hkrati pa potrdil, da bo konec sezone na vrhu lestvice ne glede na razplet turnirja dočakal Nadal.

V petek bosta v londonski O2 Areni na sporedu še tekmi tretjega kroga v skupini Andre Agassi. Merili se bodo Medvedjev in Zverev ter Nadal in Cicipas. Španec bo imel proti Cicipasu težko delo, saj je Grk na zaključnem mastersu zaenkrat prikazal fantastičen tenis, še posebej pa je navdušil z brezhibnim začetnim udarcem, kar je eden ključnih faktorjev na trdi podlagi. Španec se bo prebil v polfinale v primeru zmage nad Cicipasom in porazu Zvereva proti Medvedjevu, v primeru zmage Nadala in Zvereva pa bo napredoval Nemec. Nekaj možnosti za napredovanje ima tudi Medvedjev, toda to bi se zgodilo le v primeru njegove zmage proti Zverevu, hkrati pa bi moral Cicipas z 2:0 odpraviti Nadala.