Pred začetkom tega cikla so imele vozovnice že zagotovljene Belgija, Italija, Poljska, Rusija, Španija in Ukrajina.

Že popoldne sta bila znana še dva potnika. Turčija si je kot sedma zagotovila nastop, za to ji je zadoščal že neodločen izid 0:0 v skupini H proti Islandiji. Zaradi razpleta te tekme pa si je nastop že zagotovila tudi Francija. Islandci bi za ohranitev možnosti za nastop na EP potrebovali zmago, po delitvi točk pa Francozov na lestvici Islandci zaradi slabšega izida medsebojnih tekem niso mogli več ogroziti.

Francozi se nato v večerni tekmi z Moldavijo niso preveč naprezali, na koncu pa vendarle tesno zmagali, za 2:1 sta poskrbela Raphael Varane in Olivier Giroud. Albanija in Andora sta v tej skupini igrali 2:2.

V skupini A so Angleži potrdili status favoritov in na tekmi proti Črni gori do vrha napolnili mrežo tekmecev. Za Euro bi jim zadoščal že remi, toda ničesar niso prepustili naključju. Blestel je Harry Kane s hat-trickom (19., 24., 37.), Črnogorci so si zabili tudi avtogol, števec zadetkov se je ustavil pri številki sedem, Anglija pa si je priigrala Euro.

Čehi bi morali le zmagati proti Kosovu

Tudi Čehi so imeli vse v svojih rokah, le zmagati bi morali proti Kosovu. Toda ni jim šlo po načrtih, najprej so celo zaostajali po zadetku Adtheja Nuhiujua, potem pa sta Alex Kral in Ondrej Čelustka med 71. in 79. minuto poskrbela za preobrat in češko slavje za Euro v Plznu.

V skupini B so se Portugalci sicer znesli nad Litvo in na daljavo tekmovali z Angleži, kdo bo dal več golov. A zanesljive uvrstitve še nimajo, ker je Srbija, sicer s težavami, premagala Luksemburg in ostaja v igri za drugo mesto. V Faru je zvezdnik Portugalske Cristiano Ronaldo dosegel tri gole (7. z bele točke, 22., 65.), končni izid je bil 6:0.

Srbija je po dveh golih Aleksandra Mitrovića sicer v prvem delu že povedla z 2:0, vodila še s 3:1, a dovolila tekmecem, da so se približali. Nazadnje je ostalo pri 3:2, kar pomeni, da imata za drugo mesto še vedno možnosti obe ekipi, Portugalci imajo pred zadnjim krogom točko več.