Šerif okrožja Los Angeles Alex Villanueva je za medije povedal, da so osumljenca prijeli in se zdravi v bolnišnici. Strelec je ubil žensko, dva moška pa sta v kritičnem stanju. Ranjeni sta bili še dve ženski in moški, vendar lažje. Uvodoma ni bilo jasno, ali je šlo za srednješolce ali starejše osebe.

Po izbruhu nasilja na srednji šoli Saugus v Santa Clariti, kakih 80 kilometrov severno od Los Angelesa, je policija začela iskati osumljenca, ki so ga priče opisale kot dijaka azijskega videza.

Šolo z 2300 dijaki so zavzele močne policijske sile, ki so jo za vsak primer po aretaciji osumljenca evakuirale dijake in preverile, ali ni kje še kdo s podobnimi idejami. Za zdaj še ni znano, kakšne poškodbe in kako jih je utrpel osumljenec, niti kakšno orožje je uporabil.

Ameriški dijaki in drugi šolarji so zaradi pogostih strelskih napadov zadnja leta nenehno v stanju pripravljenosti. Namesto da bi se šolali, se morajo redno uriti v ukrepanju ob izbruhu strelskega nasilja.

Kako naj zabarikadirajo vrata, kako in kam naj pobegnejo in če je mogoče, skušajo ustaviti napadalca. Američani se svojemu orožju ne nameravajo odpovedati, politiki v Washingtonu na čelu s predsednikom Donaldom Trumpom pa so pod vplivom orožarskih lobijev in niso sposobni ukrepanja razen izrekanja sožalj in molitev za žrtve.