Ameriški milijarderji in Wall Street se bojijo njene kandidature kot hudič križa, saj napoveduje korenito transformacijo družbe, v kateri bodo morali plačati nekaj davka. Večina plačuje davek na dohodek po nižjih stopnjah od njihovih manj premožnih sodržavljanov, kar jim omogoča ugodna zapletena davčna zakonodaja.

Warrenova želi uvesti univerzalno zdravstveno zavarovanje po evropskem vzoru in omogočiti zastonj visoko šolstvo. Drugi demokratski kandidati, kot je senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar, menijo, da sanja lepe sanje brez upoštevanja realnosti. Ta realnost pomeni, da bo za tako velike spremembe s predsedniškega položaja potrebovala veliko podporo v kongresu, kar pa ni verjetno.

V času boja za demokratsko nominacijo pa so pobude Warrenove naletele na dober odziv volilne baze, saj se je v anketah že skoraj izenačila z vodilnim Josephom Bidnom ali ga celo prehitela. Prehitela je senatorja Bernieja Sandersa, ki ima podobne ideje.

Warrenova je že objavila poseben davčni kalkulator za milijarderje, ki si lahko izračunajo, koliko bodo morali v bodoče plačati, in njene pobude seveda doživljajo ostre kritike užaljenih milijarderjev.

Glavna tarča oglasa je investitor Leon Cooperman, v oglasu pa nastopajo tudi nekdanji glavni izvršni direktor banke TD Ameritrade Joe Ricketts, nekdanji glavni izvršni direktor Goldman Sachsa Lloyd Blankfein in vlagatelj ter podpornik Donalda Trumpa Peter Thiel.

Warrenova v oglasu pred svojimi podporniki razlaga, da je napočil čas za davek na bogastvo, nato pa prikaže omenjene milijarderje, ki jo kritizirajo s pripisom, koliko je vsak vreden. Pri Coopermanu dodaja, da je plačal pet milijonov dolarjev kazni za trgovanje z vrednostnimi papirji na podlagi prepovedanih notranjih informacij, pri Blankfeinu, da je obogatel v času svetovne finančne krize, ki jo je pomagal zakuhati, in tako naprej.

Warrenovo krega tudi nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg, ki se priključuje demokratski predsedniški tekmi. Opozarja jo, da če njegovo podjetje ne bi bilo uspešno, ne bi mogel plačevati toliko denarja za kampanje proti orožju in podnebnim spremembam.

Warrenova vrača s trditvijo, da nima nič proti temu, da so milijarderji bogati, ampak naj razumejo, da so to dosegli s pomočjo družbe, na primer z izobraženimi in zdravimi delavci in infrastrukturo. Na koncu oglasa senatorka milijarderje poziva, naj zato navržejo dva centa v skupno blagajno, čeprav bi jih njeni predlogi obrali za veliko več.