Proizvajalec avtomobilov Mercedes-Benz se sooča z več težavami, poročajo tuje tiskovne agencije. Pestijo ga vpoklici avtomobilov, upočasnjeno povpraševanje in pa 870 milijonov evrov kazni za prodajo avtomobilov, ki niso bili skladni z omejitvami izpustov.

Daimler še ni pojasnil, koliko delovnih mest nameravajo ukiniti v skupini, po poročanju časnika Sueddeutsche Zeitung pa naj bi po svetu ukinili okrog 1100 delovnih mest. »Večja proizvodnja hibridov in električnih vozil vodi v višje stroške, kar ima negativne učinke,« je dodal časnik.

Dailmer je imel v drugem četrtletju 1,2 milijarde evrov izgube, kar je predstavljalo prvo četrtletno izgubo v desetih letih. V tretjem četrtletju je rezultate izboljšal, vendar pa letos ne bo dosegel lanskih rezultatov, ko je imel za 11,1 milijarde evrov dobička iz poslovanja.

Nemško avtomobilsko industrijo sicer pesti tudi manjša rast povpraševanja od pričakovanj, nanjo negativno vpliva tudi trgovinski spor med ZDA in Kitajsko ter negotovost, ki jo povzroča brexit.