hvala za vaše mnenje (Dnevnik, 13. novembra). V njem je kar nekaj netočnosti. Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je kolektivni organ. Opravlja civilni nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami. Če tega ne opravlja Knovs, teh služb nihče ne nadzira.

Javno objavljeno poročilo Knovsa je utemeljeno na dokumentih. Bilo je sprejeto brez (!) glasu proti, saj natančno povzema dejstva, ki so za akterje zelo neprijetna. V poročilu je Knovs zapisal le resnico.

Res sem osupel, da v Sloveniji vsi napadajo tistega, ki je nepravilnosti odkril in nanje opozoril, ne pa tistega, ki je nepravilnosti zakrivil. Ne glede na to, kaj Knovs počne, odločbe arbitražnega sodišča ne more spremeniti. Za arbitražo smo plačali več milijonov evrov, meja še vedno ni določena, za arbitražni fiasko pa do sedaj ni nihče ne objektivno ne subjektivno odgovarjal. S tem, da nekateri s svojimi ravnanji uničijo strateško pomembne projekte za Republiko Slovenijo, in to brez posledic, se ne morem sprijazniti.

Matej Tonin, predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs)