»Član ceha sem več kot 50 let. V čast mi je dobiti nagrado SAG,« je po pisanju hrvaške tiskovne agencije Hina povedal igralec.

Zvezdnik filmov Taksist, Lovec na jelene in številnih drugih uspešnic se bo pridružil predhodnim dobitnikom nagrade Alanu Aldi, Elizabeth Taylor, Morganu Freemanu, Clintu Eastwoodu in Debbie Reynolds.

Odločitev o podelitvi nagrade SAG sprejme sindikat igralcev, v katerem je več kot 160.000 članov, zaradi česar ima posebno težo. Podelijo jo igralcu ali igralki, ki skozi kariero »neguje najbolj dragocene ideale igralskega poklica«.

De Niro je tudi soustanovitelj newyorškega festivala Tribeca in dobitnik nekaterih najpomembnejših kulturnih priznanj v ZDA, kot sta predsedniška medalja svobode, najvišje civilno odlikovanje v ZDA, in nagrada Centra John Kennedy.

»Od mračnega pekla, v katerem odrašča in živi mladi Vito Corleone preko 'razjarjenega bika' Jakea LaMottea do 70-letnega vdovca Bena Whittakerja iz filma Pripravnik De Nirove igralske stvaritve sežejo do naših src in odpirajo naš um novim vznemirljivim svetovom, polnim razumevanja in čustev,« je v izjavi zapisala predsednica sindikata Gabrielle Carteris.

Nagrade SAG veljajo za zelo natančno najavo potencialnih dobitnikov oskarjev. Najbolj pomembne filmske nagrade na svetu bodo podelili 9. februarja, nominirance pa bodo razglasili 11. januarja.