»Zdrav sem, ne čutim bolečin,« je na novinarski konferenci poljske izbrane vrste dejal Lewandowski. Poljska tiskovna agencija Pap je poročala, da bo šel na operacijo hernije diska oziroma medvretenčne ploščice.

»Verjetno me operacija čaka med premorom v prvenstvu, najverjetneje decembra. Datuma za zdaj še nismo določili. Ne gre pa za nujen poseg, saj me nič ne moti v vsakdanjem življenju,« je dejal Lewandowski, ki je v tej sezoni na 11 tekmah bundeslige dosegel 16 golov.

Manjše težave kapetana poljske reprezentance ne bodo ovirale pri nastopih za Poljsko. Čeprav so si Poljaki že zagotovili Euro 2020, je selektor Jerzy Brzeczek v ekipo za zadnji tekmi v soboto in torek vpoklical tudi Bayernovega zvezdnika.

Posebej zanimiva bo za ljubitelje slovenskega nogometa torkova tekma, ko bo Poljska končala kvalifikacije s tekmo v Varšavi proti Sloveniji. To bo tudi poslovilna tekma Lukasza Piszczka, nekdanjega soigralca Lewandowskega pri Borussii Dortmund.

»Z njim v ekipi je bilo vse lažje. A vsaka stvar ima svoj konec in ta zadnja tekma bo zanj nekaj posebnega,« je o tej temi dejal Lewandowski. Ko pa so ga vprašali, ali bo ob tej priložnosti začasno kapetanski trak prepustil kolegu, ki se poslavlja od izbrane vrste, pa je bil še nekoliko skrivnosten: »Ne vemo še natančno. Bomo videli, imamo še nekaj časa, da se odločimo. Tudi o tem, ali bi mu prepustil morebitno izvajanje enajstmetrovke, bi se dogovorila sproti.«