Nedavno se je namreč vrnil iz Šanghaja, kjer se jim je neizmerno dobrikal, jih spet znova in znova vabil v Slovenijo in celo obljubljal državno pomoč. Uradno 30.000 Srbov v Trstu se namreč ob brezbrižnosti (ali namernem zatiskanju oči) policije bojuje za preživetje ob vedno številnejših Kitajcih. Oboji po »gazdah« ponujajo neomejeno število popolnoma brezpravnih delavcev za najbolj umazana opravila. Okoli balkanske naveze (imela je tudi popolno kontrolo nad občasnimi delavci v Luki Koper) se zbirajo ubožni Slovaki, Moldavci, Ukrajinci, Romuni, Bošnjaki in Kosovarji, Kitajci ponujajo Afričane in vedno več Indijcev. Samo vprašanje časa je, kdaj bo kitajski tržaški geto pljusnil v Slovenijo. Kitajski gazde v Trstu namreč ne delujejo samodejno, pač pa po strogo načrtovanem načrtu Pekinga, kako z leporečjem o svileni poti prevzeti od birokracije utrujeno in zadihano Evropsko unijo.

Pred dnevi je v Ljubljani že hudo kitajsko zavel veter, ko so razni informatorji tujih kupcev v naši državi spraševali, ali ima Slovenija lobista, ki bi bil verodostojen za odgovore o vodnih virih v svoji domovini.

Pred leti je bilo znano, da se je multinacionalka Veoila iz Pariza, ki deluje na treh področjih – voda, odpadki in čistilne naprave, energija in transport (Veoila avtobusni promet v Sloveniji je njihov) – hotela dokopati do lastništva nad slovenskimi vodnimi viri, kar jim je uspelo na Češkem, kjer jih zaradi prodaje vode hudo boli glava. Posel je peljal dr. Janez Kocijančič, ki je lobiranje sicer zanikal, vendar so ga demantirali nekdanji vodilni ljubljanskega vodovoda, vse je bilo namreč slikovno dokumentirano. Je pa poskus Veoile sprožil alarm v poslanskih vrstah, zato je bil nemudoma sprejet zakon, da naša pitna voda ni naprodaj.

Ampak brigajo Kitajce lokalni zakoni, kajti ko poženejo dovolj močne korenine, postanejo njihovi zakoni močnejši; za spremembo pravil je potrebno le dovolj denarja in tega v kitajskem sistemu komunističnega sužnjelastništva nad delavci nikdar ne zmanjka.

Že dlje časa je znano, da znani neznani ponudniki iščejo po alpskih državah vire pitne vode. Predvideva se, da je lahko v igri kitajska multinacionalka s hrano, pivom, brezalkoholnimi pijačami in vodo Ganten iz Šenžena, ki je tako močna, da se je odločila s prvega mesta na trgu pregnati take velikane, kot so Heineken, Coca-Cola in francoska voda Evian. Samo medklic: Ganten je z dovolj velikimi vsotami denarja z grand slama teniškega turnirja v Melbournu kot za šalo odgnal vodo Evian in pivo Heineken (tudi lastniki pivovarn v Sloveniji). Pridružila pa se mu je najstarejša kitajska destilarna alkoholnih pijač Luzhou Laojiao in pregnala z reklamnih panojev avstralskega največjega in v svetu velikega vinarja Jacob's Creek. Januarja si je avstralski grand slam po televiziji ogledalo dnevno 70 milijonov Kitajcev, prihodnje leto pričakujejo med gledalci v Melbournu štirideset odstotkov Kitajcev. Tako precizno načrtovano Peking osvaja svet!

Nadaljevanje v tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika.

Madeži na modri barvi

Še več zanimivih člankov – denimo o tem, kako nevarna je prašičja kuga tudi za Slovenijo, kaj bodo imeli upokojenci od napovedanih brezplačnih prevozov z avtobusi in vlaki, kako se utegne razplesti saga o brexitu, zakaj je komik Andrej Težak - Tešky pretekel vso Slovenijo… – pa v tokratni tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika pri vašem prodajalcu časopisov.