Račke in goske, ki se te dni na veliko pečejo, so super meso, ki pa ga težko porabimo v enem samem obroku. Z ostanki mesa lahko naredimo marsikaj, tudi ta sendvič. Pusto in prav žalostno meso lahko obogatimo s čebulo in svežimi dišavnicami, ga vtaknemo med dva kosa popečenega kruha, dodamo še malo topljenega sira, sendvič pa na koncu barvno in okusno obogatimo še s pečeno papriko.

Tale recept si vsekakor shranite in ga uporabite vedno, ko vam ostane kakšna pečenka. Eksperimentirajte z različnimi tipi mesom in sirov in uživajte.

• Za pripravo sendviča lahko uporabite kateri koli sir, naj bo le tak, ki se topi. Še opomba o mesni mešanici – dodajte tiste dišavnice, ki jih uporabite pri pečenju mesa.

• Sendvič lahko popečete na ponvi ali v toasterju. Na ponev daje nekaj kapljic omake, nanj pa sestavljen sendvič in poleg še kos kruha, ki bo vrh sendviča. Nato ponev pokrijte in počakajte, da se sir stopi. Nato sendvič vzemite s ponve in ga pokrijte z drugim kosom popečenega kruha. Tako se izognete nerodnemu in packavastemu obrašanju sendviča.

• Uporabite kruh, ki vam je všeč. Priporočamo polnozrnatega s semeni.

• Če želite bolj žmohtno mesno mešanico, dodajte še malo rdečega (če imaš temno meso) ali belega (piščančje ali puranje meso) vina in premešajte in pražite še toliko časa, da se vse vino ukuha.

Poleg pripravite zeljno solato. Uporabite lahko belo ali rdeče zelje, dodate pa lahko še špinačo, rukolo, korenje in še jabolko ali hruško. Preliv pripravie iz jogurta, kisa, soli, česna in olivnega olja. Podrobnejši recept za pripravo zeljne solate najdete tukaj.

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi)

• 1 skodelica (pečenega račjega) mesa

• 1/4 rdeče čebule ali 1 šalotka

• 1 žlica maščobe od pečenja mesa

• 2 vejici svežega timijana in peteršilja (uporabite tiste dišavnice, ki ste jih tudi pri pečenju mesa)

• sol

• poper

• rdeče vino (neobvezno)

• 4 kosi (temnega) kruha

• 1 kos topljenega sira

• 4 fileji pečene paprike

PRIPRAVA

V ponvi segrejte pečenkino omako=maščobo od pečenja in nanjo dajte sesekljano čebulo. Počasi jo pražite, da se čebula zmehča. Na zmehčano čebulo natrgajte meso, ga malo posolite in popoprajte ter dodajte sveže dišavnice. Dobro premešajte in pražite še toliko časa, da se meso segreje. Če želite bolj žmohtno mesno mešanico, dodajte še malo rdečega (če imaš temno meso) ali belega (piščančje ali puranje meso) vina in premešajte in pražite še toliko časa, da se vse vino ukuha. Mesna mešanica ne sme biti preveč tekoča, saj bosta žmohtnost sendviču dala sir in pečena paprika.

Na spodnji del kruha najprej razdelite mesno mešanico, nanjo položite rezinice sira, na vrh pa razporedite še papriko.

Sendvič lahko popečete na ponvi ali v toasterju. Na ponev dajte nekaj kapljic omake, nanj pa sestavljen sendvič in poleg še kos kruha, ki bo vrh sendviča. Nato ponev pokrijte in počakajte, da se sir stopi. Nato sendvič vzemite s ponve in ga pokrijte z drugim kosom popečenega kruha.

Sendvič narežite na pol, postrezite pa ga skupaj z zeljno solato. Uživajte!