66-letni Tay Boon Keh je priznal, da je med novembrom 2016 in februarjem 2017 na letališču Changi, enem najprometnejših letališč na svetu, zamenjal oznake na 286 kosih prtljage. To je naredil iz razočaranja in jeze, ker se nadrejeni niso zmenili za njegove pozive k dodatnim zaposlitvam na njegovem oddelku.

Na napačne destinacije so odpotovali kovčki, ki bi morali med drugim odleteti v Perth, Manilo, Frankfurt, London in San Francisco. Šlo je za prtljago potnikov, ki so bili na singapurskem letališču v tranzitu in so potovali z letalsko družbo Singapore Airlines in njenim regionalnim prevoznikom SilkAir.

Tay naj bi imel hudo depresijo, ko je menjal oznake na prtljagi, a je tožilstvo glede na predstavljene dokaze vztrajalo, da njegovo zdravstveno stanje ni znatno prispevalo k njegovim dejanjem.

Tožilec Thiam Jia Min je poudaril, da bi imele lahko zamenjave zelo resne, celo usodne posledice, saj bi lahko nekateri potniki ostali brez nujno potrebnih zdravil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preko singapurskega letališča Changi je lani potovalo skoraj 65,6 milijona potnikov.