Eden ključnih mož Bostona, ki je na prvem mestu lige NBA, je bil Kemba Walker, ki je v zadnji četrtini prispeval tri trojke, tekmo pa končal pri 29 točkah. Jaylen Brown je dodal 25 točk in 11 skokov. Boston je sicer zmagal osem zaporednih tekem.

Porazen večer je za Kristapsom Porzingisom, ki je vpisal zgolj štiri točke ob metu 1:11 iz igre. Latvijec je po tekmi priznal, da je morda tudi njegova slaba predstava eden ključnih dejavnikov za prvi poraz Dallasa na gostovanjih v tej sezoni.

»Imel sem nekako prosti večer. Drugi fantje so stopili naprej. Borili so se do konca. Če bi imel boljšo tekmo, bi bil rezultat bržčas povsem drugačen,« je po tekmi menil Porzingis.

»Porzingis je imel težek večer. Tekmo moramo pozabiti in iti naprej. Zgodijo se takšni večeri,« je bil kratek trener Dallasa Rick Carlisle.

V drugem polčasu Dallas ni mogel več slediti Keltom

Dallas je slabo metal za tri točke, zadel je 11 od 42 metrov, Boston na drugi strani 15 od 35. Kelti so imeli vse niti v svojih rokah, le ob koncu prvega polčasa so jih Mavericks za trenutek ogrozili, ko je za 54:54 zadel Dorian Finney-Smith. V drugem polčasu so domačini hitro pobegnili, v ospredje je stopil Walker, njegovemu strelskemu nastopu je lahko sledil le Dončić. Ko se je v zadnji četrtini Walkerju odprl met za tri točke, je bilo upanja za Dallas konec.

V San Antoniu so upokojili dres s številko 9 dolgoletnega zvezdnika Tonyja Parkerja. Zabavo je pokvaril Memphis, ki je zmagal s 113:109. Houston je na krilih svojih prvih zvezdnikov premagal New Orleans s 122:116. James Harden je dosegel 39 točk, Russell Westbrook pa 26. Minnesota je bila boljša od Detroita s 120:114, pri zmagovalnem moštvu se je s 33 točkami izkazal Andrew Wiggins. Utah je s 122:108 nadigral Golden State.

Najboljši igralec lanskega finala lige NBA Kawhi Leonard se je prvič po selitvi iz Toronta v Los Angeles Clippers pomeril z nekdanjim moštvom. Veselil se je zmage z 98:88, tekmo pa je končal pri 12 točkah, 11 skokih in devetih podajah. Prvi strelec njegove ekipe in tekme je bil Lou Williams z 21 točkami.