Šokterapija z menjavo trenerja je pri Krki dosegla svoj namen. Novomeščani so po menjavi Simona Petrova z Vladimirjem Anzulovićem že na prvi tekmi v igri pokazali precej več energije, kar jim je prineslo pomemben uspeh proti Megi. S tretjo zmago v jadranskem tekmovanju se je dolenjsko moštvo oddaljilo od boja za obstanek, ki je sodeč po do zdaj videnem rezerviran za Cibono, Mego in Zadar.

Košarkarji Krke so si danes proti Megi lepo razdelili delo. V prvi četrtini je z desetimi točkami s klopi voz potegnil Paolo Marinelli, ki je prikazal najboljšo predstavo sezone. V drugi in tretji sta krmilo prevzela Marko Jošilo in Dalibor Đapa, v zadnji pa se je razigral Američan Glenn Cosey, ki je v tem obdobju prispeval devet od skupno 12 točk in bil do takrat velik dolžnik. Gostje so s serijo 9:0 v zaključku sicer ogrozili uspeh gostiteljev, a je 14 sekund pred koncem po zgrešeni trojki Coseyja do skoka v napadu prišel Jošilo, nad katerim je bila storjena osebna napaka, srbski košarkar pa je hladnokrvno zadel oba prosta meta in odločil zmagovalca. Krka je trenutno na dobri poti, da ne ponovi lanske sezone, ko je obstanek v ligi ABA reševala na zadnji tekmi z Olimpijo. V prihodnjem krogu jo čaka obračun s Cibono, morebitna zmaga proti Zagrebčanom, ki imajo v letošnji sezoni skromno moštvo in veliko težav, pa bi bila za Novomeščane vredna zlata.

»Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Mega je bila morda najbolj nezaželen nasprotnik v tem trenutku, saj gre za mlado ekipo z veliko energije. A v kratkem času smo se dobro pripravili in prišli do izredno pomembne zmage. Ne morem opisati, kako zelo spoštujem delo trenerja Mege Dejana Milojevića. Vsako leto vodi povsem spremenjeno in mlado ekipo, iz katere mu uspe vedno znova izvleči maksimum. Prav zato je naša zmaga še toliko bolj pomembna,« je bil zadovoljen trener Krke Vladimir Anzulović.

Liga ABA, 6. krog: Primorska – Olimpija 67:90, Budućnost – Cibona 87:64, Zadar – Partizan 57:72, FMP – Mornar 92:83, C. zvezda – Igokea danes, vrstni red: Budućnost, Olimpija in FMP po 5-1, Partizan in Primorska po 4-2, Mornar in Krka po 3-3, C. zvezda 3-2, Cibona in Mega 1-5, Igokea 1-4, Zadar 0-6.