No, moj namen tega pisanja je, da kot član DeSUS napišem svoj pogled na trenutno stanje v tej stranki.

DeSUS se je z volitvami 2018 razpolovil tako po moči v parlamentu kot finančno. Isto se je zgodilo tudi na lokalni ravni. Napaka je bila v tem, da so se za poslance forsirale zvezde, ki niso mogle zasijati na nebu DeSUS (Dončić, Leskovar). Tudi španovija z Jankovićem nam je bila v pogubo. Karl Erjavec bi kot minister za obrambo moral vedeti, da brez sistema zvez ni dobljene bitke. Za sistem zvez pa je bil odgovoren takratni generalni sekretar Simončič. Napako je prepozno popravil z mlajšo in pridno generalno sekretarko. Vendar nikoli ni prepozno.

Predlagam: ni še čas za menjavo Karla Erjavca. Ne potrebujemo izrednega kongresa stranke, ki bo dokončno izpraznil blagajno. Erjavec potrebuje ekipo, s katero bo lahko uresničil »ta pravi« program stranke. In v tej ekipi bi morali biti Tomaž Gantar, Aleksandra Pivec in Primož Hainz, ki bi bili tudi njegovi podpredsedniki. Zato, prosim, vsi za mizo! Seveda je to samo moje mnenje.

Bolje namreč je, da se DeSUS učvrsti in se pripravi na morebitne predčasne volitve kot pa na izredni kongres stranke, saj menim, da problem stranke DeSUS ni Erjavec. Slovenci smo pa itak naivni in vsaki pravljici, ki jo pove politik, verjamemo.

Vid Drašček, Vrhnika