Nogometaši Aluminija niso več presenečenje prve slovenske lige. Dolgo časa je veljalo, da imajo Kidričani najbolj disciplinirano obrambo lige in da igrajo neatraktiven bunker, a so na zadnjih dveh tekmah proti Domžalam in Muri dokazali mojstrstvo tudi v napadu in zabili osem golov. Aluminij je prvi klub, ki je v letošnji sezoni slavil na vročem stadionu Fazanerija, kjer sta se spotaknila tudi prva kandidata za naslov prvaka Olimpija (1:3) in Maribor (1:1). Se lahko nogometni palček iz majhnega kraja obdrži v vrhu prve lige tudi spomladi in ogrozi primat vijoličnih in zelenih?

Aluminij je postal uspešnica, ker je uvedel sistematično delo in izkoristil izvrstne pogoje v Kidričevem. Trener Slobodan Grubor odlično pozna razmere v slovenskem nogometu, saj je bil trener Aluminija že leta 2017, potem pa je kratko obdobje deloval tudi pri Olimpiji. Aluminij je v izložbo postavil nekaj obetavnih slovenskih nogometašev (Vrbanec, Petrovič, Janžekovič…), sicer pa v letošnji sezoni deluje predvsem na hrvaški pogon. Med najboljšimi tujimi igralci iz dežele svetovnih podprvakov je 22-letni vezist Mihael Klepač, ki je bil z golom in dvema podajama režiser podviga v Murski Soboti. Za predstavo v Fazaneriji si je prislužil tudi največ glasov v Dnevnikovi rubriki igralec kroga.

Klepač je ob koncu poletnega prestopnega roka prišel v Aluminij kot zamenjava za Luko Štora, ki je odšel v Nemčijo. Kidričani so ga odkupili kot igralca Osijeka, kjer je v mladinski šoli izbrusil svoj talent, a za prvo ekipo nikdar ni zaigral. V začetku koledarskega leta se je preselil na posodo k Železničarju v Sarajevo. V Kidričevem sprva ni bil optimalno pripravljen za igro, zato se je postopoma uveljavljal. Na zadnjih sedmih uradnih tekmah je zabil prav toliko golov in se izkazal kot vsestranski igralec, ki lahko dosega gole in zbira podaje. Ni več dvoma, da Mihael Klepač postaja udarni adut kluba v boju za vrh slovenske lige.