Kranjsko okrožno sodišče je 30. januarja letos po več kot leto dni dolgem sojenju Krupljanina obsodilo zaradi preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in napada na policista v Tržiču aprila 2017.

Kranjska sodnica Andrijana Ahačič je tedaj izpostavila, da je jasno, da sta policista Krupljanina aprila 2017 ustavila v Tržiču in izvedla zakonit postopek. Kot je navedla tožilka Helga Dobrin, je policist Krupljanina pozval, naj pokaže osebni dokument, ta pa se je takoj odzval agresivno. Policist ga je opozoril, da bo uporabil prisilna sredstva in ker ni odnehal, je uporabil plinski razpršilec, solzivec pa je veter zanesel tudi v oči štiriletnega Krupljaninovega nečaka.

Krupljanin je policista udaril v obraz, tako da je ta padel in dobil lahke poškodbe, ter nato zbežal s kraja dogodka. Nanj se je vrnil s svojim bratom Danijelom, s katerim sta po navedbah tožilke skupaj napadla policista, ki je bil takrat v avtu, in ga udarjala. Ker nista upoštevala ukazov, je policist uporabil pištolo in streljal v zrak, obtožena pa sta zbežala.

Danijel Krupljanin je napad na policista priznal in sodišče mu je oktobra 2017 izreklo polletno zaporno kazen, ki jo je že pred tem prestal v hišnem priporu. Duško Krupljanin pa je krivdo ves čas zanikal.