Italijan na klopi Juventusa Maurizio Sarri je v 55. minuti derbija proti Milanu iz igre potegnil Ronalda. To je bilo že drugič v zadnjem obdobju, pred tem se je to namreč zgodilo med tednom na gostovanju italijanskih prvakov v Moskvi pri Lokomotivi. Portugalec je bil videti zelo nezadovoljen z menjavo, srečanja pa si nato ni ogledal s klopi, temveč je pohitel v slačilnico nekaj minut pred zadnji žvižgom, na posnetku pa je videti, kot da je to storil neposredno po menjavi. Paulo Dybala, ki ga je zamenjal, je sicer po dobrih dvajsetih minutah igre zadel za zmago z 1:0.

Sarrija so novinarji seveda takoj zaslišali glede Ronaldovega predčasnega odhoda, češ da njegova poteza ni bila korektna do soigralcev: »Je bilo nespoštljivo do soigralcev? Kot sem že dejal, ne vem. Če je res odšel pred koncem tekme, bo moral to razrešiti z igralci,« je mirno odvrnil 60-letni Neapeljčan.

»Nimam problema z Ronaldom, pravzaprav smo mu hvaležni, saj je bil na razpolago kljub težavam s kolenom, ki jih ima v zadnjem mesecu,« nadaljnja pojasnila nekdanjega trenerja Chelseaja še povzema Guardian. »To je najbolj pomembno. Povsem naravno je, da so igralci jezni, ko morajo zapustiti igrišče, saj vsak izmed njih gara za priložnost. Zagotovo bodo slabe volje tistih pet minut, splošno gledano pa bi moralo trenerja bolj skrbeti, če do tega ne bi prišlo.«

Po drugi strani je bil seveda bistveno manj diplomatski priznani italijanski trener Fabio Capello. »Ronaldo je velik šampion, v to se noben ne spotika, toda že tri leta ni nikogar preigral,« je ostro komentiral za italijanski Sky Sport. »V tem trenutku ni v najboljši formi, tako da je povsem pričakovano, da se ga zamenja. Sarri ne rabi zbrati poguma za takšno potezo. Ni pa lepo, da se je po menjavi kregal s trenerjem in nato predčasno odšel. Igralec mora biti šampion, tudi ko je zamenjan, ne samo takrat, ko vse teče kot po maslu. Spoštovati mora svoje soigralce.«

Juventus bo po reprezentančnem odmoru v serie A 23. novembra igral proti Atalanti, za katero igra slovenski vezist Josip Iličić.