Živahno in duhovito žensko si je množica (zahodnih) uporabnikov oblačil za prosti čas verjetno najbolj zapomnila po nastopih v oglasih Columbie, v katerih so jo poimenovali »ena žilava mati« (One Tough Mother).

Kot deklica je Gert Boyle leta 1938 s starši iz nacistične Nemčije pribežala v ZDA. Njen oče je v Portlandu ustanovil podjetje Columbia. Po njegovi smrti je vodenje prevzel Gertin soprog Neal Boyle, a je leta 1970 nenadoma tudi on umrl in Gert Boyle je pri 47 letih starosti sama stopila na čelo zadolženega in nedonosnega proizvajalca športnih oblačil. Neki bančnik ji je ponudil za podjetje skromnih 1400 dolarjev, postavila ga je pred vrata in zavihala rokave. Naslednjih 18 let je brezkompromisno vodila posel, po upokojitvi, ko je direktorsko mesto prevzel njen sin Tim Boyle, pa je ostala na čelu upravnega odbora. Skupaj s sinom sta podjetje pripeljala do vodilnega položaja v industriji obutve in oblačil na prostem. Lani je imelo podjetje skoraj tri milijarde dolarjev prihodkov, vrednost njegovih delnic pa se je od leta 1998, ko je šlo podjetje na borzo, povečala za več kot 1100 odstotkov.

V osemdesetih letih je Boylova postala zaščitni obraz v oglasih za Columbio. S sloganom »Ena žilava mati« so podkrepili reklamne prizore, v katerih je Gert pogosto uporabila sina Tima kot preizkuševalca opreme in oblačil, na šaljiv način in v domnevno nevarnih razmerah. Boylova je postala znana osebnost, prepoznavna tako pri uporabnikih izdelkov Columbie kot med navadnimi ljudmi. Oglasno kampanjo so pred leti, ko sta bila mama in sin že v zrelih letih, obudili in posneli še eno serijo oglasov. Najpomembnejša zapuščina Gert Boyle je uveljavitev pametne poslovne ženske v času, ko so v industriji izdelkov za športe na prostem še trdno prevladovali moškim. Pod njenim vodstvom je postala Columbia eno od največjih imen v industriji.