Montreal je tekmo dobil v prvem delu, ko sta zadela Shea Weber (11., 17.) in Nate Thompson (11.). V nadaljevanju je najprej znižal Kopitar, ko pa je v 54. minuti za ekipo iz Kalifornije zadel še Blake Lizzotte, se je v Kanadi nakazoval preobrat, a je Careyju Pricu v končnici uspelo ubraniti domačo mrežo.

»Zaspali smo v prvi tretjini, ko ne bi smeli dobiti treh golov. Nato smo dobro nadaljevali v drugi in tretji. A o tem smo se pogovarjali že tolikokrat. Ni dovolj, da dobro igramo 40, 45 ali 55 minut. Dobro moramo igrati vseh 60,« je po porazu za ameriške medije povedal Kopitar.

Los Angeles se zdaj vrača v Kalifornijo, kjer ga v noči na četrtek čaka obračun z Minnesoto, ki je na gostovanju pri Arizona Coyotes zmagala s 4:3. Domači so vodili z 2:0 in s 3:1, potem pa so za zmago trikrat zaporedoma zadeli gostje. Odločilni gol je dosegel Ryan Hartman v 45. minuti.

Vodilno moštvo lige Washington Capitals je zmagalo še šestič v nizu. Tokrat je doma s 5:2 ugnalo Vegas Golden Knights. V zadnjem delu igre je dva gola dosegel Nicklas Backstrom, mrežo gostov pa je že v prvi minute igre načel Jevgenij Kuznjecov. Za vodstvo Washingtona s 3:1 pa je v drugi tretjini s prvem v ligi NHL poskrbel Jonas Siegenthaler.

Nič slabše ne gre hokejistom St. Louis Blues, ki so prišli do sedme zaporedne zmage. Na gostovanju pri Calgary Flames so se morali sicer zanjo kar potruditi in so zmagali šele po podaljšku s 3:2. Odločilni gol je v tretji minuti podaljška dosegel David Perron. St. Louis je pred zadnjimi desetimi minutami tekme vodil z 2:0, potem pa so domači dvakrat zadeli in izsilili podaljšek, a na koncu zmaga vseeno ni ostala doma.

Ekipa New York Islanders je na domačem ledu prišla do tesne zmage z 2:1 proti Floridi Panters. Odločilni gol je v 47. minuti dosegel Scott Mayfield.

Na Švedskem pa sta se še drugič v dveh dneh pomerila Tampa Bay Lightning in Buffalo Sabres. Še drugič je zmagala Tampa, tokrat s 5:3, Patrick Maroon je k zmagi prispeval dva gola.

Philadelphia Flyers je na gostovanju pri Toronto Maple Leafs po dvajsetih minutah vodila z 2:0, na koncu pa se je zmage s 3:2 razveselila šele po kazenskih strelih. Hokejisti Ottawe Senators pa so doma prepričljivo s 4:1 ugnali Carolino Hurricanes.