Grška policija je med petkovimi 13 hišnimi preiskavami aretirala moška, stara 41 in 45 let, in 39-letno žensko, ki jih sumi povezave s terorizmom. Aretirani 41-letnik je bil priprt tudi leta 2010 zaradi suma, da je član Revolucionarnega boja, ki naj bi stal za vrsto napadov »na kapitaliste«.

Policisti so ob tem zasegli pet avtomatskih pušk AK-47 ter več detonatorjev, dinamita in granat. Še en moški, star 46 let, naj bi bil na begu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah ministrstva za zaščito državljanov je bila ena od zaseženih pušk uporabljena oktobra pri ropu stavnice v četrti Holargos. Druga pa naj bi bila uporabljena v več napadih na sedež socialistične stranke Pasok v Atenah ter napadu na veleposlaništvo Mehike leta 2016.

Grški premier Kiriakos Micotakis je označil akcijo za »zelo velik uspeh«. »Še enkrat naj ponovim našo zavezanost temu, da dokončno napravimo konec domačemu terorizmu,« je dejal.

Neimenovani policijski predstavnik je za AFP povedal, da je akcija primerljiva z aretacijo voditeljev Revolucionarnega boja Paule Rupa in Nikosa Maziotisa leta 2010. Njuno organizacijo, ki se je prvič pojavila leta 2003, so oblasti nekoč označevale za najbolj nevarno levičarsko skupino v državi.