Krava jo je odbila v drug avto

V tej rubriki brez krav in bikcev očitno ne gre. Tokrat jo je voznici blizu Metlike zagodla obcestna štirinožna sprehajalka. Voznica, ki je iz smeri Novega mesta peljala proti Metliki, je kravo ob desni strani ceste spregledala, trčila vanjo, nakar jo je (voznico, ne krave) odbilo na drugo stran ceste, kjer je trčila v drug avto. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala in so jo odpeljali v bolnišnico, prav tako lažje ranjeno kravo, pobeglo iz poškodovane obore na cesto, pa so prevzeli njeni skrbniki. P. S.: bikec Jerry, o katerega pobegu iz klavnice smo poročali prejšnji teden, je še vedno na prostosti. Upajmo, da živ in zdrav.

Fantomske “kombajn bande” ni!

Hrvaški mediji so se te dni razpisali o tolpi tatov, ki naj bi na severu Hrvaške s kombajni oziroma spravljalniki pustošila nasade koruze. V zadnjem mesecu je varaždinska policija prejela tri prijave kraje teh žitaric. Petinšestdesetletniku naj bi s polja izginilo dvanajst vrst koruze, a je policiste kmalu po prijavi obvestil, da je prišlo do šuma v komunikaciji – njegov sosed je namreč pridelek, za katerega je mislil, da je njegov, pobral na napačni njivi. Podobno je bilo pri prijavi 68-letnika, ki naj bi mu ukradli kar 3500 kilogramov koruze. Tudi tam je nekdo pridelek pobiral po napačni njivi, a se je gospodoma uspelo dogovoriti za nadomestilo brez policistov. Ko so ti preiskali prijavo tretjega, 48-letnega prijavitelja, so ugotovili, da je koruzo domov odnesel 39-letni sosed, s katerim sta v sporu zaradi zemljišča. Hrvaški policisti zdaj mirijo vznemirjene prebivalce: »Kombajn banda ne obstaja!«

Nekdo drug je vozil!

Štiriindvajsetletni Martin Brennan je mislil, da je pametnejši od britanskih policistov, a se je motil. Pred dnevi so na cesti opazili ukradenega mini cooperja in se pognali za njim. Ko je mladenič opazil zasledovalce, jim je skušal pobegniti, pri čemer pa, kakopak, ni pazil ne na lastno ne na tujo varnost. V določenem trenutku je s hitrostjo 220 kilometrov na uro celo zapeljal v škarje, nato pa po napačnem izvozu z vožnjo v napačno smer skušal zapustiti cesto. Ker so skušali preprečiti tragedijo, so se policisti, da so ga ustavili, vanj bočno zaleteli. Štiriindvajsetletnik je v tistem trenutku skočil na zadnje sedeže in skušal policiste prepričati, da avta ni vozil on. Policisti mu niso nasedli, saj so imeli dokaz o njegovi prevari – celotna akcija je bila namreč posneta. »Ne delaj se neumnega, no,« mu je med natikanjem lisic rekel policist. Mladenič je priznal hitro in nevarno vožnjo brez vozniškega dovoljenja, za leto in pol bo šel v zapor, za volan pa ne bo smel kar tri leta.

Italijani ostali brez turške viagre

Srbski cariniki so v ponedeljek na makedonski meji zasegli sedem kilogramov afrodiziaka, znanega tudi kot turška viagra. Tablete so našli na avtobusu s severnomakedonskimi registrskimi tablicami, ki vozi na progi Struga–Koper, končna destinacija »zdravil« pa naj bi bila Italija. Cariniki so najprej preverili 34 potnikov in oba šoferja, nato pa v prtljažniku našli škatlo s 166 vrečkami, v katerih naj bi bilo po 40 gramov »sultanove paste« (dora life sultan's paste) iz Turčije. Sedemintridesetletni Makedonec je priznal, da je škatla njegova, da je turško viagro kupil v Tetovu in da jo je nameraval prepeljati v Italijo. Zanjo naj bi tam dobil kakšnih sedem tisoč evrov. Ravno tako visoko denarno kazen pa bo moral plačati, ker so ga dobili pri nečednostih, viagro pa bodo cariniki uničili. V Italiji pa so menda za starejšo moško populacijo že razglasili dan žalovanja.

Zadavil jo je piton

Ofidiofobi, če vam je življenje ljubo, nemudoma nehajte brati besedilo. Zgodba namreč govori o 140 kačah, od katerih je bila vsaj ena smrtonosna. Policija je namreč našla truplo 36-letne Laure Hurst, okoli njenega vratu pa je bil ovit 2,5 metra dolg azijski piton. V stavbi, ki jo je obiskovala dvakrat na teden, je bilo še kakšnih 140 kač, vsaj 20 jih je bilo njenih. Prostore so uredili kot dom za te plazilce, zakaj je eden od njih zadavil Američanko, pa za zdaj še ni jasno.