»Nemčijo poznam le kot enotno. Če samo pomislite na Leipzig in na pogumne ljudi, ki so takrat šli na ulice. To je impresivno. Popolnoma upravičeno je, da bo sobotna tekma velika stvar,« je pred srečanjem dejal Nagelsmann.

Nogometaši Leipziga, za katerega igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, se bodo sicer osredotočili predvsem na rezultat z željo po ohranitvi dobre statistike, ki jo beležijo proti berlinskemu klubu. Leipzig je namreč slavil na zadnjih treh srečanjih, na katerih je skupno zabil 14 golov.

Kljub dobrim izkupičkom z zadnjih srečanj Nagelsmann opozarja, da ti ne napovedujejo sobotnega izida. »Naš rekord proti Herthi me ne zanima. Hertha ima jasno predstavo, kako igrati nogomet,« je pohvalil nasprotnike.

Na tretje mesto uvrščeni Leipzig je dobil zadnje tri tekme v vseh tekmovanjih, pri čemer klub ni mogel računati na poškodovane Willija Orbana, Ibrahimo Konateja in Marcela Halstenberga. »Tudi v tekmi proti Berlinu želimo ohraniti iz zadnjih tekem,« Nagelsmanna še povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Hertha je trenutno 11. na lestvici prve nemške nogometne lige in bo v soboto proti Leipzigu iskala tolažbo po porazu na mestnem derbiju s klubom Union Berlin, ki ga je utrpela prejšnji vikend.