Na portalu so spomnili, da Furs takšen ukrep običajno uvede, ko namerava posamezniku na podlagi ugotovitev, zbranih v davčnem postopku, odmeriti plačilo dodatnih obveznosti. S tem mu prepreči prodajo ali obremenitev premoženja, še preden bi se davčni postopek končal. Na Fursu po Siolovih navedbah očitno ocenjujejo, da bo moral Janković po zaključku postopka plačati za nekaj več kot 335.000 dodatne dohodnine. Zaradi katerih poslov, uradno ni znano, Janković pa na vprašanja novinarjev Siola ni želel odgovoriti in jih je za vsa pojasnila napotil na službo za odnose z javnostmi ljubljanske občine.

Po informacijah portala se je davčni postopek proti Jankoviću v tej zadevi začel leta 2016. V obdobju pred tem je ljubljanski župan od skupine Electa, ki jo je v preteklosti prek posojilne pogodbe prodal sinovoma Juretu in Damjanu, prejemal večje vsote denarja, s katerimi sta mu sinova vračala kupnino. To sta po navedbah Siola počela tudi v času, ko je imela skupina Electa likvidnostne težave in so drugi upniki zaman čakali na denar. Z denarjem je Janković, tako portal, med drugim poplačeval posojila svojega podjetja KLM. O tovrstnih nakazilih so davčni inšpektorji podvomili že precej pred letom 2016, so zapisali na portalu. Leta 2012 je tako v javnost prišel zapisnik davčnega pregleda poslov družine Janković. Takrat so davčni inšpektorji ugotavljali, da so trije Jankovići izplačila iz družb Electa Holding, Electa Naložbe in KLM prikazovali kot posojila. Vse tri je zato Furs po navedbah Siola osumil davčne utaje, saj naj ne bi bi šlo za posojila, ampak za izplačilo dohodka, ki je obdavčen.

Družinska hiša na Rudniku je po Siolovih trditvah edino vrednejše nepremično premoženje, ki ga ima ljubljanski župan. Vsa podjetja, v katerih je imel lastniške deleže, so šla v stečaj.

Pred dvema letoma je Janković prodal tudi terjatve do skupine Electa, za kar mu je zadnje čase v javnosti pogosto omenjani Jan Bec plačal 380.000 evrov. Družba Electa Holding ljubljanskemu županu medtem še vedno dolguje dober milijon evrov, so zapisali na portalu.

Za Jankovića je po njihovem prepričanju tako pomembno, da se podjetje reši upnikov, čeprav ves čas trdi, da z družbami iz skupine Electa že 15 let nima ničesar. To je Damijan Janković skušal storiti z manevrom s poenostavljenimi prisilnimi poravnavami, ki so razburile javnost in še niso povsem dokončana zgodba. Med vsemi člani družine Jankoviću je trenutno davčni dolžnik le sin Jure, od katerega Furs terja 600.000 evrov, so še spomnili na Siolu. Inšpektorji so namreč ugotovili, da sta njegova zasebna poraba in premoženje med letoma 2006 in 2010 za 1,3 milijona evrov presegala uradno prijavljene prihodke.