»Pošast je ubila mojega otroka in vso družino pahnila v obup. Mojo hčer je dvakrat zabodel, nato pa jo vrgel v drek. Mami svojih otrok je dal vedeti, da je bila zanj zadnja smet,« je po najdbi trupla 46-letne Hrvatice, ki so jo pogrešali več mesecev, o osumljencu povedala njena mama. V greznico družinske hiše v Petrovcih v bližini Vukovarja naj bi jo odvrgel njen 50-letni soprog, ki so ga prijeli v četrtek, potem ko so gasilci izčrpali vsebino greznice.

Šestinštiridesetletnico je policija iskala vse od konca julija, čeprav je bila skoraj gotovo umorjena že cel mesec prej. Zadnjič so jo videli 21. junija. Po sklepih policije sta z možem takrat besedno in fizično obračunala, on naj bi jo dvakrat zabodel z nožem, truplo zavil v pregrinjalo ter ga odvrgel v greznico ob hiši. Mož naj bi tako policiste kot družino zavajal z zgodbicami, da je z »izginulo« soprogo v stikih prek sporočil in da se bo ta kmalu vrnila domov. Ravno ta so ga ugonobila. Trimesečna preiskava policistov je na koncu pokazala, da sporočila niso prihajala z njenega telefona.

Režal se jim je v obraz

»Ustvaril je ves scenarij, se nam smejal v obraz, ko smo jokali za našo Anico. Nekaj dni zatem, ko sem z vnukom prijavila hčerino izginotje, je poklical policijo in jim rekel, da je z njo vse v redu ter da se kmalu vrača domov. To je bilo dovolj, da so jo nehali intenzivno iskati,« je za Jutarnji list med solzami povedala mama žrtve. Zet je njo in soproga še pred nekaj dnevi obiskal, ju objemal in se jima dobrikal. Podobno tudi svojima otrokoma, ki jima je, kakor kaže, umoril mamo. »Že nekaj časa sem vedela, da je popoln norec. A sprva smo mislili, da trpi samo za posttravmatskim stresom,« je še povedala za medije. Petdesetletnik je namreč upokojeni vojni veteran, v zadnjih letih zaposlen na hrvaškem obrambnem ministrstvu. Policija v preteklosti v tej družini ni obravnavala ovadb zaradi nasilja, so pa sosedi povedali, da je bil ljubosumen, ko je šlo za ženo, do otrok pa zelo strog.