Slab začetek Kraljev v novi sezoni se nadaljuje. Moštvo ima po 16 tekmah le pet zmag ob 10 porazih in zadnjemu porazu v podaljšku. Podaljšek na gostovanju v Ottawi, ki ima v novi sezoni prav tako le pet zmag, je moštvu iz Los Angelesa uspelo izsiliti 7,2 sekunde pred koncem tekme, ko je za 2:2 zadel Tyler Toffoli. Tekmo je v prid domačinov nato po 3:12 minute podaljška odločil Jean-Gabriel Pageau.

»Meni se je zdelo, kot da se je nocoj plošček odbijal povsod, ni bilo nadzora ... Lahko bi rekel, da je bila grda tekma, ampak je bila tekma, ki bi jo lahko dobili, pa nismo znali izkoristiti svojih priložnosti,« je po tekmi dejal trener Kraljev Todd McLellan.

Kralji so prvi prišli do vodstva na tekmi, ko je v 7. minuti druge tretjine po podaji Kopitarja zadel Dustin Brown. Podobnega mnenja kot glavni trener kraljev je bil po tekmi tudi Kopitar. »Ni bila lepa tekma danes. Težko bi rekel, kaj se je dogajalo.«

Pri tem je prevzel del odgovornosti pri odločujočem zadetku za Ottawo, ko je bil najbližji igralec kraljev možu odločitve Pageauju. »Soupy (op. p. vratar Jack Campbell) je prvi strel ubranil, jaz bi moral biti tam, da počistim, namesto tega je napadalcu uspelo spraviti v gol odbitek,« je dejal 32-letni Hrušičan.

Medtem je bila v ligi prekinjena najdaljša aktivna serija zmag. New York Islanders, ki so pred tem desetkrat po vrsti slavili, so na domačem ledu izgubili v podaljški s Pittsburgh Pirates s 3:4. Da bi bil poraz še toliko bolj boleč, je moštvo iz New Yorka zapravilo vodstvo s tremi zadetki po prvih dveh tretjinah.

Kar pet od enajstih tekem, odigranih v pretekli noči, so bile odločene v podaljšku. Peto zmago zapored je na ta način zabeležilo tudi vodilno moštvo vzhodne konference Washington. Junak tekme je bil Tom Wilson, ki je v zadnji tretjini sprva dosegel zadetek za 4:4, v podaljšku pa je po 17 sekundah moštvu iz prestolnice zagotovil zmago.

Los Angeles bo naslednjo tekmo odigral v noči na nedeljo, ko bo s tekmo v Montrealu nadaljeval serijo gostovanj v Kanadi.