Dragić je 25 točkam dodal še šest skokov in štiri podaje, na parketu pa je preživel 31 minut. Butler je vpisal še pet skokov in štiri podaje. Bam Adebayo se je izkazal s 15 točkami, 10 skoki, šestimi podajami in petimi ukradenimi žogami.

Vročica je zmagala štiri od zadnjih petih tekem, sicer pa je na uvodu sezone pri šestih zmagah in dveh porazih. To ji je nazadnje uspelo leta 2012, ko je za Miami igral LeBron James, Heat pa je na koncu osvojil ligo NBA.

Dragić je tekmo znova začel s klopi, a se v tej vlogi, ki mu jo je dodelil trener Erik Spoelstra, zelo dobro znajde. Kar 20 od 25 točk je dosegel v drugem polčasu, ob zvoku sirene za tretjo tretjino je dosegel trojko za vodstvo Miamija s 93:86.

»Kateregakoli igralca boste vprašali, igranje proti nekdanji ekipi ti da dodatno motivacijo. Lepo je zmagati tukaj,« je po tekmi dejal Dragić, ki je svojo kariero v ligi NBA začel prav pri Phoenixu. Triintridesetletnega Ljubljančana je pohvalil tudi trener Spoelstra: »Pravi zaklad je imeti v ekipi igralca, ki je igral na tekmi vseh zvezd.«

V prvem polčasu je breme vročice na svoja ramena prevzel Butler, ki je v prvi četrtini dosegel 18 točk, v prvem polčasu pa 30. »Ta fant je poseben. Narekoval je ritem ekipi, predvsem v prvem polčasu. Igrali smo na krilih njegove napadalne moči. Igra pametno košarko, gre na koš in išče odprte podaje,« je o Butlerju dejal Spoelstra.

Miami v noči na soboto čaka težko gostovanje pri Los Angeles Lakers LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa. »Ni izgovorov. Tja gremo, da odigramo najboljšo tekmo in skušamo zmagati. Vedno je zabavno igrati proti najboljšim ekipam in igralcem. Zato smo tu,« je o naslednjem izzivu dejal Dragić.