Glede na to, da ob Litijski cesti v bližini križišča s Fužinsko cesto še vedno stoji prometni znak z napisom Cesta v gradnji, kaže, da občina tega prenovljenega odseka še vedno ni prevzela od izvajalcev. Na novo urejene površine za kolesarje in pešce ob prenovljenem delu Litijske ceste pa niso povsod popolnoma prehodne. Ob stavbi na naslovu Litijska 101 je namreč na delu pločnika postavljena ograja, saj očitno obstaja bojazen, da bi deli pogorele strehe padli na mimoidoče. Na občini preverjamo, ali oziroma kako nameravajo poskrbeti, da bo območje ob tej stavbi, ki je pogorela februarja 2017, varno tako za pešce kot tudi kolesarje.

Medtem ko na prenovljenem delu Litijske ceste še potekajo manjši popravki, pa imajo na Poljanski cesti gradbene družbe Nigrad, KPL in Prenova-Gradbenik še precej dela. Z rdečkastimi ploščami iz porfirja morajo tlakovati del pločnika ob Plečnikovem Pegleznu, porfir manjka tudi na večjem delu pločnika pred ploščadjo, kjer ima sedež Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Največ gradbenih del delavce čaka na širšem območju Ambroževega trga. Tam bodo danes gradbinci betonirali avtobusno postajo pred oddelkom za kulturo, na drugi strani pa polagali armature na prekopanem delu pločnika.

Zadnji javno dostopni aneks je sicer predvideval, da morajo biti do 16. septembra letos končana vsa gradbena dela, do konca tega meseca pa bi moral biti opravljen končni prevzem ceste. Zakaj je prišlo do dodatnih zamud in ali so sklenili dodaten aneks, prav tako še preverjamo na občini. Velja pa omeniti, da je po prvotni pogodbi trojica izvajalcev imela pet mesecev časa za prenovo Poljanske ceste. Z aneksom so dobili dodatne tri mesecev, kar pa, kot kaže, še vedno ni bilo dovolj. vbr