Na koprskem okrožnem sodišču je sodnik Julijan Glavina sklenil sojenje Marku Matiću, obtoženemu, da je lani poleti v Krkavčah umoril polsestro in svaka. Sodbo bo razglasil v ponedeljek ob 14. uri. Tožilka meni, da je šlo za naklepni umor, zato za vsakega od umorov predlaga po 25 let zapora oziroma skupno 30-letno zaporno kazen. Matićev zagovornik Branko Gvozdić nasprotno zatrjuje, da osumljeni v Krkavče ni prišel s slabimi nameni, temveč da se je želel le pogovoriti. Ker pa naj bi se sorodnika na njegov prihod odzvala z napadom, se je zgodilo, kakor se je. Sodniku je zato predlagal, naj ga obsodi kvečjemu za prekoračeni silobran oziroma uboj na mah.

Spiral je železno palico

Tragedija se je zgodila lanskega avgusta. Matić se je že zjutraj na dvorišče Angela in Milke Grbac pripeljal z rdečim citroenom, kmalu zatem pa je soseda z njunega dvorišča in hiše zaslišala tope udarce in kričanje. Ko je ob slišanem pokukala čez ograjo, je videla, da Matić v koritu pred hišo spira železno palico. Na vprašanje, kaj dela, ji je zbrusil, naj ne sprašuje in da lahko pokliče policijo. Policisti so Angela našli poškodovanega ležati v lopi zraven hiše, njegovo hudo poškodovano ženo pa v kuhinji ob štedilniku, na katerem je pod loncem vode še gorel plin. Poškodovana je čez mesec dni kljub obsežni zdravniški pomoči v bolnišnici umrla, njen mož je preminil že na kraju dogodka. Na stenskem koledarju v kuhinji sta imela še za tisti mesec obkrožen datum s pripisom ure in sobe na sodišču, v kateri naj bi se srečala z Matićem. Odnosi med družinama Matića in njegove polsestre so se skrhali zaradi zemljišč.

Matić je policiste pričakal mirno, aretaciji se ni upiral, med sodnim postopkom pa se je zavil v molk. Njegov zagovor je naposled prebral zagovornik, Matić pa je ob tem prvič pokazal čustva in jokal. V zagovoru je zapisal, da mu je žal za to, kar se je zgodilo, a da je prva proti njemu s kovinsko palico zamahnila njegova polsestra. Prizorov, ki so sledili, se ne spomni. Na današnji obravnavi sta za zaprtimi vrati mnenje o njegovem psihičnem stanju v času dejanja podala izvedenca psihiatrične in nevrološke stroke. Kaj natančno sta ugotovila, ni znano, je pa iz zaključnih besed odvetnika Francija Matoza, ki v postopku zastopa hčeri pokojnih, zaznati, da naj bi se svojega dejanja zavedal in da naj bi se imel med napadom v oblasti. Temu naj bi pritrjevali zelo natančni udarci, ki sta jih bili deležni žrtvi.