»Mobilno denarnico mBills nenehno razvijamo in prilagajamo potrebam uporabnikov. V teh dneh smo denimo uporabnike razveselili z novo funkcionalnostjo, s katero lahko prijatelju ali znancu pošljejo prošnjo za nakazilo denarja neposredno v mBills in jih s kančkom humorja v zabavni GIF animaciji spomnijo na dolg. Na ta način v mBills z agilnim razvojem omogočamo večjo fleksibilnost uporabe in hitro prilagajanje na nove situacije. To pa se odraža tudi v zadovoljnih uporabnikih, ki jih je iz dneva v dan več,« navdušeno pove mag. Primož Zupan, direktor MBILLS d.o.o.

Mobilno denarnico mBills lahko uporabljajo prav vsi, ne glede ne glede na banko, pri kateri imajo sklenjen račun, mobilnega operaterja in operacijski sistem telefona. S telefonom lahko uporabniki brez provizij plačujejo položnice (znesek položnice pri tem ni omejen), se naročijo na e-račune ter plačujejo v široki mreži prodajnih mest, kateri so se s hitrimi blagajnami pred kratkim pridružili tudi Supermarketi Tuš, parkirna hiša Trdinova v Ljubljani in trgovine S. Oliver v Ljubljani in Mariboru, vseh skupaj pa je že več kot 1500. Spletne nakupe in plačevanje onkraj naših meja uporabnikom omogoča brezplačna kartica mBills Mastercard®, ki jo iz udobja svojega naslonjača naročijo kar v aplikaciji. Kot prva v Sloveniji mBills denarnica že od januarja letos omogoča tudi povezavo kartice s sistemom Garmin Pay in plačevanje z uro.

Sicer drži, da lahko Slovenci podobne storitve poiščejo tudi v mobilnih denarnicah tujih ponudnikov, a je pri tem potrebno opozoriti, da je zakonska obveza uporabnikov, da račune v tujini prijavijo na Finančni upravi Republike Slovenije (FURS), kar pa za mBills ne velja. Odlična uporabniška izkušnja, slovenska podpora in hitra pomoč uporabnikom pa je še kako dobrodošla, kadar se stvari pri plačevanju zapletejo. Vse to pa so tudi razlogi, da je mobilna denarnica mBills letos prejela laskavi naziv najboljše mobilne aplikacije za e-plačila v Srednji Evropi, ki jih podeljuje mednarodna revija Wealth&Finance International.