Na vrata New Yorka se je po treh tekmah odsotnosti vrnil Henrik Lundqvist in ubranil 35 strelov. Tako so Rangers brez težav vpisali tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah.

Podajo in gol so prispevali Tony DeAngelo, Artemi Panarin in Ryan Strome, med strelce pa sta se vpisala še Chris Kreider in Greg McKegg. New York je bil še posebej učinkovit ob igralcu več na ledu, saj je v treh »power playjih« dosegel dva zadetka.

»Izkoriščanje prednosti igralca več je običajno razlika med zmago in porazom. Tega se dobro zavedamo, zato na treningih veliko vadimo te situacije in lepo je videti, da se nam vloženo delo obrestuje,« je dejal Lundgvist.

Za St. Louis, ki je zmagal osmič na zadnjih devetih preizkušnjah, je Alex Pietrangelo dosegel gol in imel dve podaji, v polno pa so zadeli še Jaden Schwartz, Robert Thomas, Tyler Bozak in Ivan Barbašev. Vratar Jake Allen je zaustavil 32 strelov.

»Odigrali smo zelo solidno tekmo proti močni ekipi. Zadeli smo, ko je bilo to najbolj pomembno,« je zmago pospremil trener Craig Berube.

Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem bodo na led stopili v noči na petek, in sicer v gosteh proti Ottawi Senators.