Za danes je Lufthansa zaradi stavke odpovedala 700 letov, za petek pa 600. Večinoma gre za lete iz Nemčije, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Potnikom, ki imajo vozovnico za let v času stavke, prevoznik ponuja možnost brezplačne menjave za drug let v prihodnjih desetih dneh. Za lete v Nemčiji ponujajo tudi menjavo za vozovnico za vlak.

Pri letih z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana za četrtek in petek v sredo pozno popoldne ni bilo napovedanih sprememb, tako da naj bi lete - dvakrat dnevno v Frankfurt in enkrat dnevno v München - izvedli po planu.

Sindikat Ufo, ki zastopa Lufthansino kabinsko osebje, je k stavki pozval v ponedeljek. Lufthansa je svoje zadnje upe polagala na delovno sodišče v Frankfurtu, kamor je vložila zahtevo za prepoved stavke, a jo je sodišče zavrnilo.

Lufthansa se je na delovno sodišče obrnila že pred časom, da bi dobila mnenje o tem, ali je Ufo še pristojen za dogovarjanje o kolektivni spremembi plač. Po mnenju letalskega prevoznika je sindikat po odhodu številnih članov zaradi notranjih sporov izgubil reprezentativnost.