Postojnski policisti so na 27-letnega Ljubljančana, ki so ga v Pivki prijeli prejšnji teden, postali pozorni v začetku oktobra, ko je mlajšega moškega iz Postojne izsiljeval za manjšo vsoto namišljenega denarnega dolga, grozil mu je tudi z orožjem. Na drugega moškega se je spravil s pestmi – z udarcem v obraz mu je poškodoval ličnico, s tem pa si poleg obtožbe izsiljevanja nakopal še povzročitev lahke telesne poškodbe.

Policisti in kriminalisti so kmalu zatem v Postojni opravili hišno preiskavo stanovanja, v katerem je občasno živel osumljenec, in njegovega avta, v katerem so našli nož, s katerim je grozil žrtvam. Poleg tega so v stanovanju našli kilogram heroina v tržni vrednosti kakih 40.000 evrov ter okoli tri kilograme in pol za zdaj še neidentificirane snovi. Policisti predvidevajo, da jo je uporabljal za mešanje z drogo in tako povečeval njeno količino. V stanovanju so zasegli še večjo količino gotovine ter pripomočke za pakiranje in preprodajo droge, denimo elektronsko tehtnico in ročno kovinsko stiskalnico. Zato so ga ovadili tudi zaradi suma proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Sedemindvajsetletnika so policisti v Pivki aretirali minuli torek, pri sebi je imel pištolo bereta, za katero nima dovoljenja in ki so mu jo zasegli. Dan kasneje je preiskovalni sodnik v Kopru zanj odredil pripor. Po navedbah koprske policije je Ljubljančan stari znanec policije, ki so ga v preteklosti obravnavali zaradi premoženjskih deliktov in nasilja, zaradi napada na uradno osebo med službo je bil tudi že pravnomočno obsojen. tak