Potem ko sta se v letošnji sezoni lige NBA že pomerila Dallas Luke Dončića in Denver Vlatka Čančarja, je bil v noči na sredo čas za drugi slovenski obračun. V Koloradu je gostoval Miami Gorana Dragića, ki ni bil kos razigranim domačim košarkarjem. Nekdanji slovenski kapetan je pri porazu z 89:109 v 25 minutah na parketu zbral devet točk in sedem asistenc, medtem ko Čančar znova ni stopil na parket in ostaja pri slabih dveh minutah, ki jih je odigral ob porazu proti New Orleansu pred dnevi.

To, da bo Čančar v letošnji sezoni bolj kot ne sedel na klopi za rezervne igralce, je bilo jasno že vnaprej. Denver bo ta čas vložil v njegov razvoj in individualno delo, če se bo 22-letni Koprčan izkazal, pa ga v naslednji sezoni bržkone čaka vidnejša vloga. Kako pretrpeti tedne in mesece brez konkretne minutaže, mu je gotovo lahko razložil Goran Dragić, ki je bil na začetku NBA-kariere v zelo podobnem položaju. Zlata slovenska reprezentanta sta se večer pred tekmo v Denverju srečala in pokramljala, vse skupaj pa ovekovečila s fotografijo, ki sta jo delila na spletnem družbenem omrežju twitter.

Visokoleteči Miami v Denverju ni imel prave možnosti za zmago, saj so gostitelji gospodarili na parketu v drugi in tretji četrtini ter moštvu s Floride zadali drugi poraz v sezoni. »Na začetku druge četrtine smo se še nekako upirali, nato se je vse obrnilo v napačno smer. Naš načrt za tekmo je bil povsem drugačen in nam ga ni uspelo uresničiti. Denverju smo pustili preveč lahkih in odprtih metov, kar tako kakovostno moštvo seveda zna kaznovati. Tudi v napadu nismo igrali moštveno, kot smo do sedaj. Če smo pametni, se lahko iz te tekme ogromno naučimo in predvsem vidimo, kako ne smemo pristopiti k naslednjim,« je misli strnil Goran Dragić.