Softbank se je sprva posvečal razvoju programske opreme, nato pa pod glavnim izvršnim direktorjem Masayoshijem Sonom postal investicijski velikan, ki vlaga v številna podjetja in projekte v najrazličnejših sektorjih.

Njegovi ključni naložbi sta v podjetje Uber, ki upravlja z istoimensko aplikacijo za prevoze, in tehnološko-informacijsko podjetje Slack. Obe podjetji se trenutno soočata s precejšnjimi težavami, zato jima je Softbank namenil dodatno finančno injekcijo, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Konec oktobra je potrdil, da bo več milijard dolarjev težko injekcijo namenil tudi ameriškemu startupu za deljenje pisarniških prostorov in delavnic Wework. S tem bo povečal svoj delež v tej družbi na okoli 80 odstotkov.

V zadnjem obdobju Softbank tudi sicer veliko vlaga v ZDA. Poleti je denimo napovedal sodelovanje s tehnološkimi podjetji, kot sta Apple in Microsoft, v novem 108 milijard dolarjev (96,3 milijarde evrov) težkem investicijskem skladu, ki naj bi pospešil razvoj umetne inteligence.