Na Primorskem in Notranjskem bo pihal šibak jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, v alpskih dolinah okoli 8 stopinj Celzija. V četrtek zjutraj bo dež ponehal, po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 9 do 16 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo oblačnost naraščala, na zahodu se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo počasi širile v notranjost. Ob morju bo pihal jugo. V noči na soboto bo dež zajel vso državo in v soboto dopoldne postopno ponehal, razjasnilo se bo.

Vremenska slika: Nad osrednjo Evropo vztraja območje nizkega zračnega tlaka. Z jugozahodnikom priteka k nam precej vlažen in postopno malo hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas večinoma suho, v zahodni Hrvaški ter v sosednjih krajih Italije pa bodo krajevne padavine, predvsem ob Jadranu bo možna tudi kakšna nevihta. V četrtek zjutraj bodo ponekod še možne manjše padavine, nato se bo postopno zjasnilo.

Biovreme: Danes bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, lahko bodo okrepljeni tudi nekateri bolezenski znaki. Migrene in glavoboli bodo pogostejši.