Najboljši strelec Denverja je bil Jamal Murray, ki je dosegel 21 točk, Will Barton in Jerami Grant pa sta k peti zmagi svojega moštva prispevala 15 točk. Na drugi strani je za Miami, ki ostaja pri petih zmagah, Jimmy Butler dal 16 točk.

Košarkarji Miamija so izgubili po treh zaporednih zmagah, tokrat pa prvič niso uspeli doseči meje vsaj 100 doseženih točk. Denver je igral dobro v obrambi in nasprotnikom dovolil le 36,4-odstotno realizacijo metov.

Ob polčasu je Denver, ki mu je v zadnjih petih minutah druge četrtine uspel delni izid 16:5, vodil za deset (58:48). Ključna pa je bila tretja četrtina, ki so jo domači košarkarji dobili z 31:20 in s tem vodstvo podvojili, čeprav sta zaradi poškodb parket pred tem zapustila tako Paul Millsap kot Gary Harris.

Denver je tudi v zadnji del tekme vstopil odločno s šestimi zaporednimi točkami in tekmo v nadaljevanju mirno pripeljal do konca.

Po koncu je trener Denverja Michael Malone med drugim izpostavil Bartona, ki je prejšnji dve tekmi izpustil zaradi poškodbe prsta. »Mislim, da Will, ko igra tako osredotočeno kot zdaj, pripomore veliko pozitivnega na obeh straneh igrišča,« je dejal Malone.

»Bili so agresivni. V obrambi nam ni ravno veliko uspevalo, kar se je videlo, ko smo hitro prejeli 30 točk. Denver je dobro igral in drugi polčas ni bil ravno izenačen,« pa je po koncu ocenil trener Miamija Erik Spoelstra.

Miami prihodnja tekma čaka v noči na petek po slovenskem času, ko bo gostoval pri Phoenix Suns, Denver pa bo v noči na soboto gostil Philadelphio 76ers.