Barcelona je imela na uvodni tekmi v skupini F terensko premoč proti Slaviji (v odstotkih 61:39), šestkrat je streljala v okvir vrat (Čehi niti enkrat), a je na koncu na stadionu Camp Nou iztržila le remi. Junak tekme je bil 25-letni gostujoči vratar Ondrej Kolar, ki je z nekaj vrhunskimi obrambami preprečil zmago Kataloncev. Obe ekipi sta imeli po en razveljavljen gol, Lionel Messi pa je zatresel okvir vrat. Z zmago bi si Barcelona (včeraj ni igral poškodovani Urugvajec Luis Suarez) že zagotovila napredovanje v osmino finala, domači gledalci so njene igralce po koncu tekme glasno izžvižgali, sinočnji remi pa bi utegnil biti tudi labodji spev njenega trenerja Ernesta Valverdeja.

V isti skupini je Inter, ki je v prejšnjem krogu v Milanu premagal Borussio z 2:0, z enakim izidom dobil včerajšnji prvi polčas v Dortmundu. Strelca za goste, ki so dvakrat streljali v okvir vrat in dvakrat zadeli, sta bila Lautaro Martinez v 5. minuti in Matias Vecino v 40., vratar Samir Handanović pa je s tremi odličnimi obrambami ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Toda Borussia, za katero zaradi poškodbe ni igral kapetan Marco Reus, je v drugem polčasu poskrbela za sanjski preobrat s tremi goli v dobrih 25 minutah za vodstvo s 3:2. Dvakrat je v polno zadel 21-letni Maročan Achraf Hakimi (s štirimi goli na štirih tekmah prvi strelec Nemcev v letošnji ligi prvakov), enkrat pa Julian Brandt in ekipa švicarskega trenerja Luciena Favra se je v skupini smrti vodilni Barceloni dva kroga pred koncem približala samo na točko zaostanka.

Chelsea, ki je zaradi kršitev pravil pri novačenju mladoletnih igralcev iz tujine dobil enoletno kazen prepovedi nakupov (športno razsodišče v Lozani bo o pritožbi londonskega kluba razpravljalo čez dva tedna), se mora osredotočati na svoje mlade igralce iz lastne šole. Izbranci trenerja Franka Lamparda so sinoči proti Ajaxu poskrbeli za neverjeten podvig, saj so proti Nizozemcem po 55 minutah igre zaostajali kar z 1:4. Toda v 68. in 69. minuti so gostje zaradi drugih rumenih kartonov in posledično rdečih ostali brez Daleyja Blinda in Joëla Veltmana, kar so gostitelji spretno izkoristili.

V zadnje pol ure so Angleži silovito pritisnili, dosegli kar tri gole zapored in izenačili na 4:4. Ajax sicer tudi na petem evropskem gostovanju v Angliji ni izgubil (ena zmaga, štirje remiji), nazadnje pa je na Otoku izgubil pred 39 leti proti Nottingham Forestu, a po sinočnji zapravljeni priložnosti v taboru štirikratnih prvakov Evrope niso imeli posebnih razlogov za zadovoljstvo. So jih pa imeli v Valencii, ki je po zaostanku z 0:1 na koncu na domačem igrišču premagala Lille s 4:1 in se po številu točk izenačila z Ajaxom in Chelseajem.