Negativni dejavniki, ki vplivajo na vetrno industrijo - eden pomembnejših so napetosti, ki jih ZDA povzročajo v trgovini s Kitajsko in EU - ne popuščajo, čeprav so kratkoročne narave, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v podjetju. Prepričani so sicer, da so obeti za prihodnost kljub temu solidni.

Do tokratne napovedi o krčenju delovnih mest prihaja kljub rasti dobičkonosnosti, napovedano krčenje pa bo potekalo v prihodnjih dveh letih. Kje oz. v katerih državah so ogrožena delovna mesta, niso navedli.

Siemens Gamesa je kljub "protivetru, ki piha v sektorju obnovljivih virov energije," v poslovnem letu 2018/2019 na letni ravni podvojil čisti dobiček na 140 milijonov evrov, prihodki od prodaje pa so se zvišali za 12 odstotkov na 10,2 milijarde evrov. Za prihodnje poslovno leto pričakujejo rast prihodkov, teh naj bi bilo za med 10,2 in 10,6 milijarde evrov.

Podjetje je sicer že septembra najavilo, da bo ukinilo 600 delovnih mest na Danskem. Siemens Gamesa ima 23.000 zaposlenih po vsem svetu.

Glavni izvršni direktor Siemens Gamese Markus Tacke je izrazil optimizem glede prihodnosti. Kot je dejal, je vetrna energija tista, ki vodi energetsko transformacijo, ki je nujna v prizadevanjih za blaženje podnebnih sprememb.