V ožjem središču Reke so nastali veliki zastoji. Dež povzroča težave v prometu tudi v smereh proti Opatiji, Matuljem in Kastvu, je poročal novičarski portal index.hr.

Poplavljene ulice na Reki niso nič novega, saj vsak močnejši dež na cestah povzroči potoke, kar ima za posledico tudi prometno gnečo, poroča reški časnik Novi list na svoji spletni strani.

Objavili so številne fotografije poplavljenih ulic, na katerih je videti tudi osebne avtomobile, ki vozijo skozi naraslo vodo, ki sega nad višino polovice njihovih pnevmatik. Objavili so tudi posnetke potopljenih plovil.

Časnik opozarja, da je veliko dežja na Reki mogoče pričakovati tudi v prihodnjih dneh. Prebivalce so opozorili, naj v prihodnjih dneh ne pospravljajo gumijastih škornjev in naj bodo potrpežljivi, če se odpravljajo proti mestnemu središču.

Zaradi močnega južnega vetra pa so prekinjene številne ladijske in katamaranske linije, ne samo na reškem območju in v Kvarnerju, temveč tudi v Dalmaciji, je poročal hrvaški avtoklub (Hak).