»Ob tem je celo žalil moj videz. Nobena ženska ne bi smela iti skozi to,« je v tožbi zapisala 75-letna Carrollova, ki je junija v reviji New York opisala posilstvo v garderobi ene od newyorških veleblagovnic.

»Nihče ni nad zakonom in nihče ni upravičen do prikrivanja spolnega napada z obrekovanji in neresnicami,« piše v tožbi proti Trumpu, ki je po objavi obtožbe junija dejal, da se mu ne sanja, kdo je ta ženska, čeprav se je z njo tudi fotografiral.

Trumpova tiskovna predstavnica Stephanie Grisham je na tožbo odgovorila s komentarjem, da se knjiga Carrollove verjetno ni dovolj dobro prodajala in želi priti do denarja po drugi poti. »Zgodba, s katero hoče prodati svoje smetje od knjige, se ni nikoli pripetila,« je med drugim dodala Grishamova.

Trumpa iz podobnega razloga toži tudi nekdanja tekmovalka v njegovi nekdanji oddaji televizije NBC Vajenec Summer Zervos. Tudi ona trdi, da se je Trump spravljal nanjo, predsednik jo je ozmerjal z lažnivko in Zervosova ga toži.

Tožila ga je tudi nekdanja pornografska zvezdnica Stormy Daniels, prav tako zaradi obrekovanja. Danielsova trdi, da je imela spolni odnos s Trumpom, katerega odvetnik Michael Cohen ji je plačal za molk, Trump pa jo je ozmerjal z lažnivko. Danielsova je tožbo zaradi obrekovanja izgubila in mora povrniti pravdne stroške Trumpu.