Stavka naj bi se začela v sredo ob 23. uri po srednjeevropskem času in končala v petek ob isti uri, je sporočil namestnik predsednika sindikata Ufo Daniel Flohr. Za poglabljanje spora je ob tem okrivil nadaljnje zavračanje pogovorov s sindikatom na strani Lufthansinega menedžmenta.

Sindikat je 20. oktobra že izvedel enodnevno opozorilno stavko pri štirih manjših hčerinskih družbah Lufthanse. Tisti dan so morali prevozniki Eurowings, Germanwings, Sunexpress in Lufthansa Cityline odpovedati več kot 300 poletov, prizadetih je bilo okoli 60.000 potnikov.

Se je pa takrat stavki v zadnjem trenutku izognila matična družba Lufthansa, potem ko je menedžment kabinskemu osebju nepričakovano ponudil dveodstotno zvišanje plač. Od takrat po navedbah Ufa niso dosegli napredka pri nobeni od ostalih zahtev sindikata.

Po besedah Flohra bi lahko »vsak čas« sledile nove napovedi stavk. »Nujno pozivamo predstavnike Lufthanse, naj se vrnejo za pogajalsko mizo,« je poudaril.

Pri Lufthansi so napovedano stavko ostro obsodili in sporočili, da preverjajo svoje pravne možnosti. »Opravičujemo se vsem prizadetim potnikom,« so dodali in zagotovili, da poskušajo oblikovati alternativni načrt poletov.

Lufthansa je že prejšnje stavke članov Ufa označila za nezakonite. Verjame namreč, da Ufo po odhodu številnih članov zaradi notranjih sporov nima več pravice zastopati delavcev, zato njegov status izpodbija na sodišču.