Voznika so sprva policisti opazili, ker ni ustavil na semaforju na Kozini. Nato je pospešil proti Italiji, slovenski policisti so mu sledili čez mejo in o tem obveščali italijanske kolege. V Bazovici je voznika v Nemčiji registriranega vozila zaneslo in je trčil v drug avtomobil, so zapisali na Policijski upravi Koper.

Policisti so prijeli voznika in sopotnico, ki imata iraško državljanstvo, a imata urejen status v Nemčiji. V avtomobilu pa sta prevažala dva državljana Iraka, ki sta nezakonito prestopila mejo, in otroka. Sopotnica, otrok in migranta, ki sta nezakonito prestopila mejo, so bili odpeljani v bolnišnico, postopek pa so prevzeli italijanski varnostni organi.

Tudi v četrtek so primorski policisti odkrili organizatorja nezakonitega prehoda meje. Na cesti za Mune so ustavili avto z italijansko registracijo. Vozil ga je državljan Albanije, v avtu pa sta bila še dva državljana Albanije, ki sta v Slovenijo vstopila nezakonito. Oba potnika so policisti vrnili na Hrvaško. Voznika pa so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

V petek so policisti v avtomobilu 53-letnega Hrvata odkrili tri Turke, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. Hrvat je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

V soboto ponoči pa so v Knežaku policisti ustavili tri avtomobile, registrirane v Italiji. V prvem avtomobilu sta bila Romun in Italijanka. V drugem avtu, katerega voznik je pobegnil, so policisti odkrili 10 Eritrejcev, Afganistanca in Pakistanca. V zadnjem avtomobilu pa sta bila državljana Pakistana, ki imata urejen status v Italiji. Kmalu so policisti prijeli tudi pobeglega voznika.

Pet osumljencev so policisti pridržali zaradi organiziranja nezakonitih prehodov meje, gre za Romuna, Italijanko in tri Pakistance. 12 tujcev, ki so v državo vstopili nezakonito, pa so odpeljali v center za tujce. Postopki še potekajo, so zapisali v sporočilu za javnost.