Upokojenko so sosedje in gasilci iskali od nedelje, danes pa so našli njeno truplo. 71-letnica je bila v času neurja na vrtu, ko je zaradi močnega deževja plaz blata porušil zaščitni zid in zgrmel na njeno hišo in vrt, so sporočili gasilci. Ti so morali odkopati več kubičnih metrov blata, na spletu poroča časnik Le Figaro.

Neurje Amelie je v nedeljo z nalivi in sunki vetra do 160 kilometrov na uro močno opustošilo atlantsko obalo jugozahoda Francije.

Zaradi neurja, ki je podiralo drevesa in povzročalo poplave, so bile prekinjene cestne povezave, več kot 140.000 gospodinjstev pa je v nedeljo ostalo brez elektrike. Danes jih je brez elektrike še okoli 30.000.

Nevihte so v nedeljo prizadele tudi del jugovzhodne Francije in Korziko, kjer tudi danes pihajo vetrovi s hitrostjo do 130 kilometrov na uro. Na jugozahodu Francije pa danes pričakujejo nove nevihte, ponekod bi lahko ob tem padlo do 150 litrov dežja na kvadratni meter. Vremenoslovci zato opozarjajo, da bi reke lahko prestopile bregove.