Premier liga je znana po fizični igri, pri čemer vrhunsko pripravljeni atleti v obrambnih nalogah posredujejo pri velikih hitrostih, zaradi česar prihaja do neprijetnih stikov, ki so jih nogometaši vajeni in v večini primerov minejo brez hujših posledic. Poleg udarnin, ki bolj bolijo drugi dan, in klasičnih poškodb pa tu in tam pride do zelo hudih zlomov, ki lahko ogrozijo športno kariero nogometaša. Prav to se je zgodilo na Goodison Parku, ko je Everton v 11. krogu prve angleške lige gostil londonski Tottenham.

Tekla je 79. minuta srečanja, ko je južnokorejski napadalec Son Heung-min z drsečim startom ustavljal po levem boku prodirajočega Andreja Gomesa. Ničkolikokrat videno posredovanje na sredini igrišča se je tokrat končalo s hudim zlomom in izpahom desnega gležnja. Nesrečni portugalski vezist je namreč, potem ko je že bil v padcu, trčil še z branilcem Londončanov Sergem Aurierjem. Sodnik je Sonu sprva pokazal rumeni karton, ki pa ga je kmalu zatem spremenil v rdečega.

Ob pogledu na poškodovanega Gomesa so bili namreč sodniki in nogometaši vidno šokirani. Številni so v nejeveri glavo zakopali v roke, nekateri soigralci pa so nesrečnemu Portugalcu, ki se je zvijal v bolečini, zaradi grozljivosti poškodbe preprečevali pogled na desno nogo. Južnokorejec je bil ob odhodu z igrišča povsem iz sebe in v solzah.

Evertonu je v sedmi minuti sodnikovega dodatka uspelo izenačiti (1:1), strelec Cenk Tosun pa je po tekmi dejal: »Zmaga, remi, poraz. Nič od tega nima pomena, ko se zgodi nekaj takšnega kot danes. Želim si, da ne bi zadel, želim si, da bi izgubili z 0:5 in da se to ne bi zgodilo.« »Bil je v šoku, to se je videlo v njegovih očeh. Jokal in kričal je, skušal sem ga pomiriti.« Na instagramu je Tosun dodal še: »Verjamem, da se boš vrnil močnejši, stali ti bomo ob strani«.

Igralci Evertona so bili po besedah, ki so prišle iz slačilnice, na robu solz, svojo veličino pa je po tekmi pokazal kapetan Evertona Seamus Coleman. Z nekaterimi drugimi soigralci je odšel v garderobo Tottenhama, kjer so tolažili Sona in ga prepričevali, da je šlo za nesrečen splet okoliščin. Trener Londončanov Mauricio Pochettino je bil navdušen nad gesto Evertončanov: »Zahvaljujem se jim, njihov odziv je bil fantastičen,« povzema njegove besede BBC.