Štiriintridesetletnega Hamiltona tako le še en naslov svetovnega prvaka loči od rekorda Nemca Michaela Schumacherja, ki jih je osvojil sedem. »V nebesih niti ni pravi izraz zato, da bi opisal, kako se trenutno počutim. Občutek je še boljši,« je o šestem naslovu dejal Hamilton.

Pri tem je priznal, da je bila pot do letošnje zmage zanj še posebej težka. »To je bilo najtežje leto, kar se ga spomnim,« je dejal. "Verjetno si ljudje težko predstavljajo, kaj mislim s tem, saj me ne spremljajo ves čas, da bi lahko razumeli vzpone in padce, ki so del športnikovega življenja,« je na kratko dodal.

Hamilton in moštveni sotekmovalec pri Mercedesu Finec Valtteri Bottas sta že pred dvema dirkama svojemu moštvu privozila šesti zaporedni konstruktorski naslov. »Zelo sem hvaležen vsem v tovarni in vsem v ekipi, ki so me podpirali, in so nama s trdim delom omogočili to, kar smo dosegli,« je dejal Britanec.

O možnosti, da bi ujel Schumacherjev absolutni rekord, je povedal, da ima v sebi še veliko volje. »Ne bi ugibal o novih naslovih, a kot športnik se trenutno počutim izjemno svežega. Pripravljen sem na naslednjo dirko, nimam nobenega namena počivati na naslednjih dirkah.«

Hamilton se je karavani F1 pridružil leta 2007 z moštvom McLaren, za katerega je dirkal šest sezon, v tem času pa enkrat, leta 2008, osvojil naslov. Mercedesu se je nato pridružil leta 2013, v tem času pa mu je uspelo osvojiti še pet naslov, vključno s tremi zaporednimi od leta 2017. Britanec je doslej tekmoval na 248 dirkah F1, pri tem je zabeležil 83 zmag. Svoj šesti naslov je posvetil letos preminuli avstrijski legendi tega športa Nikiju Laudi. »Zelo ga pogrešam in vem, da bi snel kapo, če bi bil tu danes,« je dejal o svojem mentorju.