Prenos dogajanja, ki ga je objavila televizija RTHK, je med drugim pokazal lokalnega politika Adreewa Chiuja, ki je imel močno poškodovano uho, ki naj bi mu ga odgriznili. Še eden od prisotnih je nezavesten ležal v mlaki krvi.

Omenjena televizija je poročala, da je napadalec govoril mandarinščino, prevladujoči jezik na Kitajskem, in da se je z žrtvami, preden jih je napadel z nožem, prerekal o politiki.

Policija je potrdila, da je bilo ranjenih šest ljudi, od tega štirje moški in dve ženski, tri pa so aretirali. Drugih podrobnosti ni razkrila.

Hongkong že več mesecev pretresajo protesti, ki so občasno tudi nasilni. Sprva je šlo za nasprotovanje predlogu zakona, ki bi omogočil izročanje osumljencev kaznivih dejanj Kitajski, zdaj pa gre za splošno nezadovoljstvo zaradi vse večjega vmešavanja Pekinga v polavtonomno območje.

Penking doslej sicer ni kazal pripravljenosti, da bi izpolnil zahteve demonstrantov po večjih demokratičnih svoboščinah. Vendar pa tudi protestniki vztrajajo, saj se na ulice podajajo že 22 koncev tedna zaporedoma.