Šestindvajsetletni Marc Marquez je bil drugi in tako vpisal novih 20 točk in postavil nov rekord; 395 točk, kot jih ima trenutno na prvem mestu, ni zbral v eni sezoni še noben motociklist v zgodovini SP. Do 383 točk je Španec Jorge Lorenzo prišel leta 2010. Tretji v razredu motoGP je bil Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), drugi v skupnem seštevku po predzadnji dirki sezone SP.

Četrti je bil Italijan Valentino Rossi (Yamaha), ki se je z Doviziosom in Špancem Alexom Rinsom (Suzuki) do zadnjega boril za tretje mesto. Trojica je prišla v cilj v razmaku manj kot sekunde. Italijan Franco Morbidelli je bil na šestem mestu skoraj tri sekunde in pol za petim Rinsom. Frencoski novinec v tem razredu Fabio Quartararo je začel s prvega startnega mesta in bil razočaran po osvojenem sedmem mestu.

Vinales in Marquez razred zase

V ospredju sta svojo dirko peljala Vinales in Marquez, ob tem da se je prvi zelo hitro nekoliko oddaljil in na koncu za dobre tri sekunde prehitel novega in starega prvaka. Ta si je šesti naslov privozil že prejšnji mesec, zaradi padca v sobotnih kvalifikacijah, pa je to dirko začel šele z 11. mesta.

Vendar se je zelo hitro prebil na drugo mesto in potem Vinalesa ni skušal ogrožati. Vinales je s to zmago dobil uteho po padcu ob koncu prejšnje dirke SP v Avstraliji, kjer je vodil večji del tekme. Obenem je sedaj tretji v seštevku SP in je na četrto potisnil Rinsa.

Alex Marquez že svetovni prvak v razredu moto2

Španec Alex Marquez je po drugem mestu na veliki nagradi Malezije v motociklizmu že predčasno postal svetovni prvak v razredu moto2. Voznik ekipe Kalex je na dirkališču v Sepangu zaostal za zmagovalcem, Južnoafričanom Bradom Binderjem, za 0,758 sekunde in ima dirko pred koncem svetovnega prvenstva 262 točk ter s tem neulovljivo prednost.

V najšibkejšem razredu moto3 pa je zmagal Italijan Lorenzo Dalla Porta (Honda), ki je že pred tem osvojil naslov svetovnega prvaka. Na dirkališču v Sepangu je bil na predzadnji dirki sezone SP 0,410 sekunde pred Špancem Sergiom Garcio (Honda), tretji je bil drugi Španec Jaume Masia (KTM, +0,803).