Nosilca igre pri obeh moštvih sta na tekmi dosegla trojnega dvojčka. Dončić je v 38 minutah vpisal 31 točk, 15 asistenc in 13 skokov, njegov zvezdniški tekmec v vrstah Jezernikov LeBron James pa 39 točk, 16 asistenc in 12 skokov, vključno s podajo Dannyju Greenu ob izteku rednega dela, ko je ta v zadnji sekundi zadel trojko za podaljšek. Velja omeniti prekršek v napadu, ko je Dwight Howard zadrževal Dallasovega obrambnega igralca.

Teksačani so sicer kot že nekajkrat v tej sezoni, nadzorovali potek srečanja, ob koncu prvega polčasa so tako vodili že celo za 15 točk, Lakers so jih na začetku tretje četrtine ujeli, a nato znova zaostajali za približno 10 točk. V zaključku rednega dela pa je bilo vse odprto, Dončić in LeBron sta prevzela odgovornost ter s podajami in koši diktirala tempo, tekma pa je šla v podaljšek. V dodatnem delu so bili gostje nato izrazito boljši nasprotnik in slavili z udobnih 119:110.

Ekipa Lakers je s štirimi zmagami na petih tekmah skupaj z ekipo San Antonio Spurs na vrhu lestvice zahodne konference. Dallas je s tremi zmagami in dvema porazoma v skupini petih ekip tik pod najboljšo peterico zahoda.

Ogorčen boj za zmago je pustil tudi sledi na glavi slovenskega zvezdnika. Novinarji, ki spremljajo Dallas, poročajo, da je Dončić dobil tri šive, s katerimi so mu zašili manjšo raztrganino, ki jo je utrpel v predelu glave. »Sodnike sem vprašal, kako je mogoče, da dobim udarec v glavo in da to ni osebna. Ampak, vseeno, bolje bilo, če bi se povsem osredotočil na igro, ne pa, da sem se pogovarjal s sodniki.« Dončić je udarec v glavo dobil, ko je trčil z Dwightom Howardom.